Vad är några Torka Resistent växter?

I många delar av världen, trädgårdsmästare söka torka resistenta växter som en attraktiv och mindre resurskrävande tunga sätt att dekorera en trädgård. Även torka resistenta växter har ett rykte om att vara tråkig och inte särskilt uppseendeväckande, är sanningen den att det finns några fantastiskt vackra torka resistenta växter som kan förbättra alla trädgårdar, inte bara en med en torka vänlig eller Medelhavet tema. Förutom att använda mindre vatten, torka resistenta växter tenderar att vara härdigare och bättre kunna stå emot väder ytterligheter, skadedjur och andra övergrepp. Det bör noteras att torka resistenta växter torka resistenta, inte torka bevis, och de behöver vatten och vård.

torka resistenta växter delas in i ett antal kategorier. Det finns mark omfattar, blommor, buskar, träd, gräs, och allt däremellan. Det är möjligt att fylla en trädgård helt och hållet med ett överflöd av färgglada torka resistenta växter som kommer att liva upp samtidigt som den är bättre för miljön.

Som en allmän tumregel bör torka resistenta växter kraftigt mulched att hjälpa dem att binda vatten. De bör också vattnas på morgonen, snarare än på kvällen, eftersom kylaren natten väder i kombination med vatten kan göra att växterna att ruttna. Mulch inte behöver vara dyrt-många trädgårdsmästare använda tidningen, men inte glänsande ut, och förutom att hålla anläggningen fuktig, den håller ner ogräs och skadedjur.

Vissa torka resistenta blommor omfatta Dahlberg daisy, en ljust gul blomma som växer på en fot (30 cm) lång, och medlemmar av salvia familj, som kommer i en bländande rad olika färger och storlekar. Fyra o'clocks, blommande tobak, baby andedräkt, vallmo, pelargoner, lavendel, lupin, solrosor, vintergröna, statice, zinnia, alyssum och verbena är andra exempel på torka resistenta blommor. Det finns många andra, även de som anges ovan fram en fin rad olika färger och storlekar för att öka trädgården.

De flesta gräs och vinstockar torka resistenta, trots att följande arter är särskilt så: malva, ljung, starr, blå svingel, switchgrass, salvia, höns och kycklingar, kaprifol, och snäcka. Dessutom har många örter, som timjan, oregano, salvia, medlemmar av mynta familj och kattmynta är torka resistenta och kan användas för att skapa doftande gränser i trädgården.

Buskar och buskar inkluderar fjäril bush, klematis, blommande kvitten, trollhassel, enbär, idegran, arrowwood, rosor, och FINGERÖRT. Buskar kan användas för att fastställa låga gränser, för att skilja olika delar av trädgården, och att lägga dimension till plantering. Vissa buskar kan behöva mer beskärning än andra att behålla form och hindrar dem från att ta över trädgården. Lyckligtvis, liksom de flesta torka resistenta växter, buskar kan hantera radikala nedskärningar, och i vissa fall, som de är klippt rätt till rötterna och tillåts växa igen under nästa år.

Det finns också ett antal torka resistenta träd, såsom ek, ceder, gran, sumak, äldste och björkar. Var noga med att inte plantera träd för nära huset eller till varandra. Försök ha öppna soliga områden och inte blockera alla tillgängliga solen med en rad av träd vid södra gränsen för din trädgård. Om du vill ha mer avskildhet, fortsätta en häck av något slag, som kan hållas lågt och kontrolleras.

Så här korta listan antyder, torka resistenta växter finns i ett bländande utbud av former, storlekar och färger. Huruvida planerar en torka resistenta trädgård eller bara bevattning ett fåtal arter i, det finns något för varje trädgårdsmästare i torka resistenta växter-och inte bara en mindre vattenräkningen!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.