Vad är ett säkert sätt att Tina frysta Pipes?

Det finns några rätt sätt och fel sätt att tina frusna rör. Fel sätt att tina frysta rör inkluderar användning av öppen eld, en blåslampa eller en propan värmare. Öppna lågor utgör en brandrisk till hemmet, kan propan värmare resultera i exponering för höga halter av kolmonoxid och använda en blåslampa kan orsaka röret att brista med hett kokande vatten ånga ut. Röda Korset rekommenderar att alla dessa metoder absolut bör undvikas.

Frysta rör oftast vanliga i områden som inte är typiskt kalla. Områden med mycket kyla och massor av snö tenderar att ha väl isolerade rör. Mer tempererade områden kan ha ledningar utomhus och därmed utsatta. Man kan förhindra vinter huvudvärk av ordentligt isolerande rör och flytta ledningar om möjligt till varmare områden under ett hem eller i ett garage. Det hjälper de flesta människor undvika frusna rör frågan helt bör en ovanligt kall snap förekomma.

Det enklaste sättet att tina frusna rör är att öppna vattenkällorna i huset. Om ett rör är fryst, kan detta innebära flera är frysta. Slå på kallt vatten kranar, och om även en rännil kommer ut ur kranen, kan detta bidra tina frusna rör. Detta beror på att vatten kommer in i rören kommer att ligga över fryspunkten och kommer att bryta ner fruset vatten. När kranar ställer ut ett helt flöde av vatten, rören inte längre är fryst. Man kanske vill tillåta en rännil av kallt vatten att rinna under natten för att hålla rören från att frysas igen.

Om inget vatten kommer från rören, måste du leta upp det område där ledningarna är frysta. Om du är osäker kan du kontakta en rörmokare. Gissa och att man värmer till fel område kan resultera i skadade rörledningar.

När du kan hitta frysta området har du flera alternativ för att tina frusna rör. Du kan svepa en bäddvärmaren runt den frusna ytan, eller många rekommendera att bara använda en fön. Om det är blött och kallt ute, bör du ringa en rörmokare, eftersom användningen av elektricitet runt en våt pipa kan vara farlig.

kallt vatten kranarna ska vara på medan du tina frusna rör med en värmedyna eller hårfön, och någon borde titta på kranarna för att låta personen som använder hårfön vet när de tinats. I de flesta fall ett par minuter med en hårfön kommer att tina frusna rör och återställa vattenflödet.

Om du bor i ett traditionellt kallt område och rör utsätts för, kan du behöva tina frusna rör på en regelbunden basis. Kanske den bästa investering du kan göra är omlokalisering eller isolering av rören för att förhindra vad som kan bli en daglig krångel. När du är osäker om din säkerhet för att tina frusna rör, ditt säkraste val är alltid att kontakta en fackman. Du kan även kunna titta på den professionella rörmokare metod, så du kan använda den i framtiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.