Vad är det bästa sättet att rengöra en madrass?

Det bästa sättet att rengöra en madrass är att suga den. Madrasser får aldrig mättad med rengöringsmedel eller vatten eftersom mögel kan växa i madrassen lager om fukt kvar i madrassen. Madrass kuddar är det bästa sättet att hålla en madrass ren och fri från fläckar och fukt som kan komma från spill och olyckor.

En vattentät bäddmadrass besparar dig från att någonsin behöva rensa till en madrass som har fläckar och /eller lukt, eftersom det skyddar mot total färgning och erbjuder maximal absorption för att skydda din madrass. Vattenfast madrass kuddar har behandlats med en fläckskydd och stå emot fläckar och mättnad. Madrass kuddar finns i alla storlekar och räknar tråden och kan tvättas i maskin och dryable.

En handhållen vakuum eller ett vakuum med bilagor kan användas för att ordentligt rengöra en madrass. Madrass tillverkare rekommenderar dammsugning som enda metod som bör användas för att rengöra en madrass. Både madrass och madrasser bör dammsugas regelbundet.

Många madrass experter tyder på att vrida och vända en madrass var tredje månad. Det kan ske under dammsugningen för att rengöra en madrass och hjälper till att hålla även slitage i madrassen. Vänd på madrassen över och vänd så att när ditt huvud en gång vilade, kommer dina fötter att nu på denna del av madrassen. Bakpulver kan strös på madrassen och fält våren ca 30 minuter innan dammsugning att friska madrassen.

Om det någonsin blir nödvändigt att ta bort en liten fläck från en madrass kan såpvatten användas mycket sparsamt. Använd alltid en mycket liten mängd kallt vatten och ett milt rengöringsmedel för att rengöra en madrass. Området skall vara helt torra innan du sätter plåt på, och helst ett madrasskydd bör läggas på före rena lakan läggs till den torkade madrassen. Kemtvätt lösningar inte bör användas för att rengöra en madrass som den starka kemikalier kan förstöra material i madrassen.

Om en madrass inte blir blöt kan det ta många handdukar och pappershanddukar för att absorbera allt fukt. Kattsand kan användas för att absorbera vätska från madrassen, men det kan vara rörigt att städa upp. Pulveriserade rengöringsmedel eller bakpulver blandat med en liten bit av kallt vatten som tappas på madrassen med en borste eller svamp är ett bra sätt att fräscha och rena en madrass som har urin-blötläggas. Måste dock madrassen först nästan nästan torr eller pulver kommer att utgöra en rörig pasta.

Torka madrassen utomhus i solen eller med en elektrisk fläkt så att den är helt torr innan den placeras tillbaka på sängen. Torkningen kan ta hela dagen. Det är en bra idé att starta tidigt på morgonen så att madrassen kommer att torka av kvällen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.