Vad är det bästa sättet att rengöra Cat urin?

Cat urin skapar en betydligt obehaglig lukt och måste städas upp omedelbart. När urin är tillåtet att sitta på mattor, golv eller möbler är det ofta en inbjudan till en katt eller flera att använda platsen som ett toalettbesök utrymme. Den kan också skapa fläckar eftersom den har en fet kvalitet, och lukten av urin kan genomsyra huset. Den första regeln att bli av med denna lukt är att rensa katt urin så snart som möjligt efter det att katten urinerar.

Det finns många kommersiella produkter som lovar att rengöra katt urin, men de flesta får det bättre att göra egna rengöringsmedel hemma, som lätt kan åstadkommas med ett par vanliga hushåll ingredienser. De som planerar att använda ett kommersiellt preparat bör läsa ingredienser noga. Använd inte produkter som innehåller ammoniak. Ammoniak kan faktiskt uppmuntra katter att kissa mer, och kan ses som en osynlig skylt för katter som läser, "Cat badrum här!"

När en katt har "gått" folk borde planerar att använda absorberande duk handduk eller pappershandduk för att suga upp så mycket av urin som möjligt. Målet är att ta bort vätskan så det blir inte smörjas in mattor, golv eller möbler. Placera flera dukar under katt "badrummet plats" och tryck ned försiktigt för att absorbera vätska. Folk kanske vill lämna dessa dukar ner i några minuter, även om det kan vara klokt att byta dukar i en minut eller två om de blir helt mättad.

Nästa mål är att rengöra området och här djurägare måste rådas att även hemgjorda produkter kan ha en effekt på tyg. De gemensamma lösningar för att rengöra katt urin är en kombination av mild diskmedel, vitt vin eller äppelcidervinäger, väteperoxid, och bakpulver. Folk kanske vill hoppa över peroxiden för lätta tyger eftersom detta kommer att lindra dem något. Med denna lösning, sandskädda urinen dränkta området (inte smörja in). Håll badda över det drabbade området. Gå tillbaka över området med awater-mättad trasa och sedan kanske upprepa igen med rengöringsmedel.

En del använder bara en kombination av ättika och vatten, eftersom diskmedel kan vara svårt att komma ur tyger. På hårda golv är det bra att använda diskmedel eftersom detta lätt kan tas bort. En annan metod att rengöra katt urin är att fylla en sprayflaska med ca 3 delar ättika till 7 delar vatten och spraya området. När besprutas, börja badda tills tyget är nästan torkat. För mattor och möbler kan det vara en god idé att följa upp inledande rengöring med professionell rengöring med ånga eller schamponering. Helt enkelt se till att en städfirma inte använder ammoniak i deras rengöringsprodukter.

För att rengöra katt urin på exteriörer som dörrar och fönster, det mest effektiva sättet är det sprayflaska metoden. Generöst spray saker som framdörrarna eller områden där katter tycks urinera mest med ättika /vatten lösningar. Detta ofta stoppar katter från att fortsätta att använda dessa områden som toalettbesök mellanslag.

Det är ofta lättare att förebygga katt kissar på ytor än det är att rengöra katt urin. Några saker kan hjälpa till i denna fråga. Se till att katter har rena, regelbundet ändrade skräp boxarna som de är kräsna och kan inte använda smutsiga sådana. Alter katter innan de uppnått en ålder av sex månader som detta kan eliminera eller minska besprutning och märkning beteende. Överväga att begränsa områden i hem där katten är välkomna, och crating katten (med gott om plats och en låda) på natten. När katter tycks oförmögna att kontrollera toalettbesök frågor, kan de få medicinska problem. Ta någon katt som verkar lida av inkontinens till veterinären för en fullständig GRANSKNING.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.