När ska jag Beskär min japanska lönn?

Det finns en betydande debatt om beskärning av en japansk lönn. Vissa personer visar även att om du har en av dessa vackra och fina träd bör du lämna den ensam, aldrig beskärning det. Detta wisegeek författare måste erkänna att följa denna väg i tio år har resulterat i en mycket frisk och lycklig japansk lönn med några sjukdomstecken-vilket kanske var lite tur. Andra hävdar att beskärning en japansk lönn bör ske sent på hösten eller tidig vinter, när alla löv har fallit och när trädet är i sitt vilande period. Vissa föreslår ljus våren beskärning, särskilt om du vill skapa hälsosammaste grenar för ditt träd.

I de flesta fallen handlar ljus våren beskärning skära ner några av de nya tillväxt grenar på de två första bladen på gren. Detta kan resultera i starkare och heartier grenar och det kan bidra till att undvika grenar som kommer att gå över varandra och gnugga tillsammans. Några större filial avlägsnande bör ske under hösten eller vintern, och det finns flera rutiner att följa.

Avstängning grenar har en tendens att chocka trädet, så nästan alla experter som förespråkar större beskärning rekommenderar att du använder en tätningsmedel när du tar bort grenar från trädet. Du kan köpa kitt från trädgårdsarbete butiker utformats särskilt för detta, eller andra föreslår att du använder enkla lim som Elmer's ® för att bestryka trädet när du tar bort grenar.

Innan du börjar att beskära dina japansk lönn, ta en ordentlig titt på struktur av grenarna. Om du ser några gamla eller döda grenar, eller de som ser sjuklig, bör dessa lossna. Också utvärdera trädet för grenar som korsar varandra, gnugga tillsammans, eller grenar som bara verkar svag.

Om du kommer att behöva ta bort ganska många grenar, några master trädgårdsmästare föreslår att du bara beskära en del av dem, och utveckla en två till tre år planerar att till fullo beskära trädet. Ta bort omkring en tredjedel eller en halv av problemet grenar och vänta tills nästa vinter för att ta bort resten. Varje klippa till trädet kan orsaka lite av trauma för de träd, som kan få trädet mindre hjärtlig. Efter varje beskärning, Täta varje snitt plats.

Som du beskära, du vill vara säker på att du gör rena skär av grenarna, och aldrig vrida eller slita viker av. En ren enda cut läker snabbare och ger mindre chock för den japanska lönn. Välj kraftig beskärning skira lack, som du kanske vill dopp i en blekmedel första att undvika att överföra alla växtsjukdomar till trädet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.