När är Septic Tank pumpning Nödvändigt?

Septitank pumpa är nödvändigt för att hålla septitank i gott skick och för att förhindra avfall från att säkerhetskopiera till hemmet eller når ytan utanför. Var försiktig vid beslut om hur ofta att pumpa septitank. Väntar tills det är för full kommer att leda till allvarliga och ofta olösligt, problem.

För att bestämma när septiktank pumpning behövs, hjälper det att veta storleken på tanken. Kontakta den lokala hälso-avdelning eller statliga Naturvårdsverket med storleken på tanken och hur många som bor i huset. De kan ge en uppskattning om hur ofta att pumpa tanken, samt rekommendationer om lokala företag som erbjuder denna tjänst.

En annan metod för att avgöra om septiktank pumpning är nödvändigt är att kontrollera det visuellt. Vissa slamavskiljare har relativt lätt tillträde, vilket gör det lätt att titta in. Det fasta avfall bör inte ta upp mer än ca 30 procent av tanken. Den fasta bosätta sig i botten av tanken, så till exempel om tanken är fyra meter djup, pump tanken när slam sträcker sig betydligt längre än de ena foten nivå.

Plats för symtom som tanken behöver pumpas är ett misstag. När en slamavskiljare är korrekt fungerande, stannar slammet till botten av tanken och avloppsvatten passerar genom i avloppet fältet. När fast avfall ackumuleras tillräckligt hög i slamavskiljare, kommer det att tränga genom öppningen i avloppet fältet. Rören kommer från septitank till avloppet fält är perforerade så att avloppsvattnet att filtrera ner i gruset avlopp sängen, och så småningom marken.

En gång fast avfall kommer in på dessa stuprör, skapar det ett allvarligt problem. Det fasta avfallet kommer att blockera hål och allt avfall som passerar genom öppningarna i röret kommer att täppa till grus. Detta skapar ett problem när ytterligare avloppsvatten passerar genom röret. Med ingenstans att gå, kommer vattnet stiga antingen till ytan, vilket skapar en våt yta ovanför avloppet området, eller tillbaka upp i huset.

Många tror att eftersom de inte har problem med septisk säkerhetskopiera in i huset, eller en våt yta ovanför avloppet området, att septiktank pumpning inte är nödvändig. Faktum är att när dessa förhållanden uppträder är det förmodligen omöjligt att spara i avloppet området. Det är omöjligt att låsa upp rören på ett effektivt sätt, och avfall i avloppet område kommer kontinuerligt orsaka problem med dränering. I stället kommer det att vara nödvändigt att gräva och installera ett helt nytt avlopp område. Genomföra slamavskiljare pumpa enligt ett regelbundet schema kommer att förhindra detta dyra problem inträffar i första hand.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.