I Fastigheter, Vad är ett villkorat bud?

fastigheter, är ett villkorat erbjudande ett villkor för försäljningen som skall avtalas av både köpare och säljare. Den tidsram som är viktig när det gäller villkorad erbjudanden för om villkoret inte uppfylls inom angiven tid, är avtalet ogiltigt och köparen får depositionen tillbaka. Villkorlig erbjudanden kan vara svårt, men kan vara ett bra alternativ i vissa fall.

Ett kort sikt villkorat bud exempelvis att få godkännande för inteckning finansiering eller för ett hem inspektion kan fungera väl ut, eftersom den inte binda upp fastigheten för länge. Men ett villkorat bud som innebär ett långsiktigt eller obegränsad åtagande som ett villkor baserat på köparens nuvarande egendom försäljning kan bli stor för köparen, men inte så bra för säljaren. Säljaren är fortfarande gratis att försöka sälja hemma medan det villkorade erbjudandet på fastigheten och detta kan vara ett starkt incitament för köparen att uppfylla villkoret.

Ändå får en fastighetsmäklare inte vill för att visa en fastighet som har ett villkorat bud på den. De flesta fastighetsmäklare instruera säljare att alltid ha en undantagsklausul i sitt motverka erbjudande, så att de inte går miste om ett bra erbjudande. Undantagsbestämmelsen gör det möjligt för säljaren att acceptera ett erbjudande, så länge det inte är ett villkorat erbjudande. Köparen med villkoret måste uppfylla de villkor eller avstå från den och köpa egendom utan villkor eller också säga upp avtalet så att säljaren kan acceptera andra erbjudanden.

Ett villkorligt erbjudande kan fungera för dem som behöver sälja sina nuvarande fastigheter att köpa nya fastigheter, men inte känner sig redo att göra antingen en först. Om så är fallet, råd från en kunnig fastighetsmäklare är ett måste för att vara säker på att ett villkorat bud är det bästa valet. En köpare som insisterar på att ett villkorat bud kan förlora på att köpa en stor hem på grund av att säljaren inte vill behandla alla villkorade erbjudanden alls.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.