Hur vet jag att jag är Vattning korrekt?

Vattning av växter är en del konst och en del vetenskap. Medan många människor inser vikten av vatten för växter i den heta, torra sommardagar, kan de inte inser att det är möjligt att över vatten växter. Faktum är för mycket vatten kan vara lika skadliga som för lite. För dina växter att frodas, det är viktigt att hitta en balans när du vattna blommorna.

För mycket vatten är skadligt eftersom växterna behöver syre för att överleva. Normalt syre finns i små fickor i jorden. Om en växt får för mycket vatten, det fyller detta utrymme som normalt håller syre. Utan syre kommer anläggningen dör så småningom.

För lite vatten kan döda dina växter också. Växter förlorar en hel del vatten varje dag. Om att vatten inte byts ut, är det omöjligt för anläggningen att överleva. Växter förlorar vatten när det avdunstar från ytan av jorden och genom en process som kallas transpiration. Transpiration uppstår när vatten går förlorat genom ett anläggningens blad.

transpiration är en nödvändig liv funktion för växter. Om de inte kan släppa vatten genom sina blad, kommer de inte växa starkt och friskt. Det är viktigt att ge din anläggning med tillräckligt med vatten så att den effektivt kan använda transpiration processen.

Det finns inget enkelt svar på hur mycket vatten är den perfekta storleken. Många av de symtom på för mycket vatten är identiska med symtom på för lite vatten. Om din anläggning upplevelser något av dessa symtom måste du göra ytterligare detektivarbete för att avgöra om din anläggning behöver mer eller mindre vatten. Symtom som din vattning schema inte fungerar är vissnande, gulfärgning, förlust av blad och torra blad. Både övervattning och underwatering kommer så småningom att döda en växt.

Även om din anläggning ser frisk ut, kan den dras fortfarande med följderna av för mycket eller för lite vatten. Stress från över-eller underwatering kommer att göra anläggningen mer mottagliga för skador från sjukdomar och insekter och minska dess nivå av kyla härdighet. Det är viktigt att experimentera med dina växter att bestämma den bästa nivån för vatten för varje.

Om du har lerjord, kommer vatten kvar i marken under en längre tid. Denna mark har fukt i, så det är lätt att över vatten växter i ett område med lerjord. Sandjord avlopp snabbt. Om din trädgård har sandjord, kan det hända att växterna behöver regelbunden, grundlig bevattning för att överleva. Vatten rinner genom sandjord snabbt, lämnar den utom räckhåll för anläggningens rötter.

Lägga till organiskt material, t. ex. kompost, till din mark kan göra lerjord rinna snabbare och sandjord rinna långsammare. Du bör också få en vana för skrotning jorden undan med en murslev efter bevattning för att se hur djupt fukten trängt in. Växter föredrar i allmänhet en grundlig blötläggning och sedan dags att delvis torka ut innan en annan vattning. Ljus, är daglig vattning bäst för container trädgårdar, inte traditionell blomma eller grönsaksodlingar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.