Hur väljer jag det bästa Trägolv?

Om du planerar att installera trägolv i ditt hem eller företag är det viktigt att veta hur man väljer den bästa trägolv. Även om det är frestande att plocka ut färgen och plankan storlek som matchar din inredning och har det installerat, för att få bästa trägolv kräver att du förstår vissa egenskaper om trägolv och hur de agerar på vissa villkor.

En av de viktigaste egenskaperna hos trä att känna till att välja den bästa trägolv är formstabilitet. Dimensionsstabilitet syftar på hur en trä reagerar på förändringar i fuktighet. Allt trä utvidgas och med förändringar i luftfuktighet, men vissa trä, såsom Santos mahogny, är extremt stabilt och utvidgas och betydligt mindre än andra träslag.

Om du väljer att använda luftkonditionering och en luftfuktare för att hålla en konstant nivå på luftfuktigheten i ditt hem eller företag kan du använda ett mindre stabilt trä, såsom lönn eller björk, medan trägolv som utsätts de delar eller installerat över källaren betonggolv, skulle vara starkare, stabilare träslag som mahogny, körsbär, valnöt eller ask.

Förutom förståelse dimensionsstabilitet, måste du ha realistiska förväntningar på din trafik. Högtrafikerade områden måste ha det hårdaste trä möjligt, medan lägre trafikerade områden kan ha mjukare trä. Du bör jämföra en skog hårdhet dess dimensionsstabilitet att välja tre eller fyra olika alternativ och sedan bestämma vad som passar med din dekorera behov. Några av de hårdaste träslag är furu, Kalifornien furu och afrikansk mahogny.

Var medveten om att det svåraste skogen, mätt med Janka skala, inte nödvändigtvis har den mest dimensionsstabilitet, så det är viktigt att väga alla dina alternativ noggrant. Till exempel, även om Santos mahogny är extremt stabilt och sladdar med luftfuktighet, är det ett relativt mjukt trä som kommer buckla lätt. Santos mahogny fungerar bäst i ett sovrum eller vardagsrum i motsats till en hall eller farstun där den kan ta skada.

Förutom traditionella spikas ner trägolv, är ett annat alternativ konstruerad lövträ. Engineered lövträd gjordes speciellt för områden som har hög vattenhalt. Den består av ett lager hårt trä kärna som har ett tunt lager träfanér ovanpå och ibland ett tunt lager av verkliga lövträ. Konstruerad trägolv erbjuder mer stabilitet i fukt, dock billigare, kan faner versioner inte slipat eller refinished som sant fast trägolv kan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.