Hur väljer jag det bästa Propan Top?

Välja det bästa propan värmaren beror till stor del på storleken av det utrymme du vill värma. De är oftast avsedda att värma små utrymmen, uthus, butiker, garage, eller områden som inte har välisolerad. Många gånger folk kommer placera en propan värmare i en rygg sovrum av deras hem eller på ett litet kontor.

Det finns flera olika sorter av propan värmare. Den varmluft versionen innehåller en fläkt, vanligtvis drivs av en elmotor som cirkulerar den uppvärmda luften i ett rum. Dessa modeller är ibland kallad torped värmare, eftersom de tenderar att vara lång och cylindrisk design. Varmluft propan enheter har ett brett utbud av värme-kapacitet, som ger så lite som 10. 000 till över 500. 000 BTU (British Thermal Units) av energi. De kan vara mobila och transportabla eller fast installerade i en fast anslutningspunkt.

En strålande propan värmare innehåller varken en fläkt eller någon annan typ av luft som cirkulerar mekanism. I de flesta fall är ett värmeelement helt enkelt fäst på toppen av en bärbar gasolflaskan. När elementet antänds denna typ av propan enhet tillhandahåller värme för omedelbar område där den är belägen. Campare som önskar lite extra värme medan i naturen ofta ta med en strålande propan värmare. Denna modell inkluderar ofta någon form av termostat som man kan kontrollera både temperatur och propan tryck.

En annan version är den konvektion värmaren. Det fungerar på ett något motsatt sätt till strålande värmaren, eftersom den är inriktad på att snabbt höja temperaturen i det område där den är placerad. Temperaturen sjunker sedan lite i taget, varvid värmaren åter kan få ut en explosion av värme. Av ovannämnda tre stilar är konvektion värmaren förmodligen den minst effektiva. Å andra sidan kommer det att du kan värma upp snabbare.

Innan du köper en propan värmare, bör du alltid göra lite forskning för att avgöra om det är lämpligt att värma det avsedda området. Den statistik som behövs finns tillgängliga från tillverkare, och det sista du bör göra är att köpa en värmare som är för litet. De flesta värmare kommer att märkas till lämplig kvadratmeter som de är utformade, men dessa siffror brukar ta ett öppet utrymme utan väggar.

Om det är möjligt, alltid köpa en större effekter än vad som du tror att du behöver. Du kan skruva ner termostaten eller stänga av enheten om ett rum blir för varmt. Om värmaren är för liten, är den enda lösningen att antingen bära en kappa eller köpa ett andra aggregat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.