Hur väljer jag det bästa Avgassystem Hood?

Välja den bästa avluftshuv för ditt hem beror på en mängd faktorer. Spisfläktar och spiskåpor finns i olika storlekar och styrkor, samt bullernivåer. Det kan verka som större är bättre, men när det gäller en avluftshuv, det är inte nödvändigtvis så. En alltför stark avluftshuv är ett slöseri med pengar och kommer inte att göra något bättre jobb än en som är rätt storlek för dina behov.

Syftet med en avluftshuv är att dra unkna luften inifrån köket och antingen ta bort den från hemsidan eller filtrera den och återlämna den till köket. Ventilerade fläktkåpor måste vara på en yttervägg. De drar in luften i fläkten och sedan driva ut den ur hemmet. Ventless spis huvar dra in luft i dem och tvingar luften genom filter och sedan släppa tillbaka den i hemmet.

Ventilerade spisfläktar och spiskåpor anses effektivare än ventless sådana. Vissa hem, dock inte är utrustade för att använda en ventilerad avluftshuv. Om inte din kamin är på en yttervägg, måste du använda en ventless huva.

Även om inte den bästa, ventless kåpor fortfarande är mycket effektiva. De filter luften med antingen disponibel filter, med hjälp av ett material som kol, eller återanvändningsbara filter, som är metall och kan rengöras och återanvändas. Nyckeln till att få bästa prestanda från en ventless filter för att hålla filtret fri från hinder, vare sig det är genom att byta ut den eller rengör den.

När du har bestämt mellan en portad eller ventless huva, är du redo att begränsa ditt val genom att den mängd luft det avluftshuv filter. Mätningen används för detta är kubikfot per minut (CFM). Ju högre cfm av avluftshuv, desto kraftfullare är den.

Om du inte har en expansiv kök eller ett allvarligt kock, kanske du upptäcker att det största sortimentet huvor inte är nödvändiga. Ofta mer kraftfulla spisfläktar och spiskåpor är också högre. Den mängd buller som genereras av en huva mäts i sones. Det lägre antalet sones, den lugnare spisfläkten körs.

Det är viktigt att du väljer en köksfläkt som är tyst nog att du kan prata medan den är igång. Om det är för högt, befinner du dig inte använder den, vilket motverkar syftet med att ha en. Medan många människor tror att avluftshuv är bara att ta bort lukt från köket, så är det inte. Det tar också bort fett som, ensam kvar, sätta sig på ditt skåp och apparater, lämnar en klibbig restprodukt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.