Hur tar jag bort vatten, mönster från Wood?

För det mesta är trämöbler lätt att underhålla. Vi måste dock se till att vätskor inte spillts ut, eftersom de kan orsaka missfärgningar.

Om du någonsin har spillts eller droppade på trä, du kanske har märkt att den utvecklades vit efteråt. Detta är ett vatten märke. Många tror irreparabel skada har skett till deras möbler, men detta är inte nödvändigtvis sant. I många fall avlägsna vatten märken från trä är lätt korrigeras vid en agerar tillräckligt snabbt.

Så snart skadan uppkommer, ta en mjuk trasa och mjukt polera. Använd inte för mycket tryck som du inte vill arbeta vatten i trä. Använd bara tillräckligt tryck för att du torka ytan. Om mindre har skadats, men prova polering fläcken med en oljebaserad möbelpolish. Läs etiketten för att kontrollera att produkten kan användas för denna typ av färg och med din finish.

En trasa blöja fungerar bäst för att putsa trä eftersom det inte lämnar mycket ludd bakom. När gnugga fläcken, gör ditt bästa för att gå med säden. Mycket viktigt att inget slipmedel användas för att rena trämöbler.

För tyngre rengöring använd en produkt som innehåller oxalsyra . Många möbler restaurering professionella sälja dessa produkter och kan även ha möjlighet att hjälpa dig att välja en produkt som passar bäst för dina behov. Oxalsyra är en trä blekmedel så tänk på att när vattnet märket tas bort, kommer du förmodligen att Refinish pjäsen. Det kan vara en bra idé att testa alla kemikalier på en dold plats, till exempel under ett bord eller på botten av en stol ben så att ingen större skada kommer att uppstå. Om skadan är längre än vad som ytrengöring kan reparera, kan du slipa ytan av verket och Refinish.

Om kemikalier och kroppsarbete inte är din grej, här är några hem rättsmedel:

  • Applicera ett generöst lager med majonnäs på märket och lämnar över natt. På morgonen, torka med en tjock bomullsduk som en trasa blöja.
  • Polska märket med tandkräm tills den försvinner. Var noga med att använda vit tandkräm för detta, inte en gel.
  • Om det är en rökare i huset, gnugga märket med cigarr eller cigarett aska tills den försvinner.
  • Gnugga en pasta av bakpulver och vatten i fläcken . Lämna över natten och torka bort på morgonen med en bomullsduk.
  • Innan fläcken har en chans att torka, blåsa en varm torrare luft hår över den. Med lite tur kommer vätskan torka upp innan det har en chans att lämna ett varumärke.

Om du har en rörig olycka på trämöbler, inte panik. Det är lätt att rengöra. Vem vet? Du kan även hitta några av dina rengöringsmateriel i kylen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.