Hur kan jag använda ättika för att städa mitt hus?

Det finns alla möjliga sätt att använda vinäger i rengöring, eftersom ättika är ett utmärkt allrengöringsmedel renare som kan LUKTFRI, ta bort fläckar, dödar bakterier och föra glans tillbaka till allt från klinkergolv till glas. Vid användning av ättika i hus rengöring, se till att använda destillerat vit vinäger, inte cider eller vinäger, eftersom dessa vinäger kan ge fläckar eller lämna intressanta lukter bakom.

Ett sätt att använda ättika runt huset är att blanda den med vatten i en sprayflaska för att skapa en syftet rengöringsmedel som kan sprayas på apparater, räknare, badrum fixturer, och så vidare. Generellt bör blandningen ungefär hälften vinäger och hälften vatten, även starkare lösningar kan också användas. Att ta bort envisa fläckar, spraya ättika på fläcken och låt den sitta i några minuter innan torka fläcken bort. Detta ättika lösning är perfekt för fönsterputs.

Vinäger kan även användas i skrubber och nötande blandningar. Blanda vinäger med bakpulver för att skapa en mjuk, skummande pasta som är säkert för en mängd olika fixturer, inklusive porslin, eller blanda ättika med salt för en mer aggressiv skura förening för att ta bort fjällande pant på kranar och duschmunstycken. En ättika och bakpulver blandningen kan också användas för att rena och LUKTFRI avlopp, eftersom blandning kommer skum upp när den färdas ner i avloppet, ta bort avskum. Följ med en kittel full med kokande vatten för att ytterligare skura rören, om så önskas.

Som en spolglans för att ta bort avskum, kan ättika vara ganska användbar. Om du äger en diskmaskin, köra en kopp ättika igenom det en gång i månaden för att ta bort uppbyggd och använda ättika som en sköljning för glas för att förhindra slödder och uppbyggnad. Vinäger kan även användas för att behandla tvålrester och fläckar i badrummet, blöta en handduk i ättika och lämna den på fläcken ett par timmar för att lossa den innan skrubbning. Vinäger är också en utmärkt skölja i golv och diskar, och det kan bidra till att lossa fläckar på ugnar, bakeware, och mikrovågsugn.

Även om många människor förknippar ättika med en stark lukt, ättika är faktiskt en stor Deodorizer. För Stinky mikrovågor, en liten tallrik vinäger värms på hög i ett par minuter kan göra stor skillnad. Vinäger kan även användas för att LUKTFRI husdjur mässar efter en har rensat upp, strö området med bakpulver, spraya på lite ättika och låta lösningen sitta kort före avtorkning eller dammsuga bort det.

Vinäger kan ersätta många rengöringsmedel, från fönster tvättning lösningar för att dränera clearing produkter. En stor fördel med ättika är att det är en miljövänlig rengöringsmedel, och förutom att vara bra för miljön är det också säkert runt barn och husdjur. En stor skål med ättika är också mycket lättare att hantera än ett sortiment av flaskor av olika rengöringsmedel, så för människor som försöker reducera dungen och effektivisera sina hushållning, ättika är verkligen något som bör undersökas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.