Hur kan jag ändra färg på hortensior?

hortensior är vackra skugga kärleksfulla blommor som kan växa till stora buskar. Mest slående är deras stora mophead blommor som kan ljust till mörkt rosa, blått till lila, eller vitt. Om du har vackra vita hortensior, kan du inte ändra deras färg. Men du kan ändra färgen på hortensior som är rosa eller blå.

Det är ganska enkelt att ändra färg på hortensior rosa eller blå, men svårare att ändra tillbaka dem eller konvertera en blå en till en rosa hortensia. Om du vill ändra färg, från blått till rosa, bör du överväga att hålla växter i krukor, eftersom du kan bättre kontroll vilken typ av mark som används och dess komponenter.

Komma blå hortensior är egentligen mycket enkelt. Du kan ta den genomsnittliga rosa hortensia, plantera den i en kastrull och tillsätt lite metall i marken. Att sätta på flera naglar nedanför anläggningen är en utmärkt idé. Om du vill plantera hortensia i marken, bara att lägga till några aluminium spik i hålet höger innan du lägger till hortensia. Du kan alltid lägga till fler om anläggningen uppvisar rosa blommor i ett senare skede.

Ett annat sätt kan du ändra färgen på hortensior rosa eller blått är att lägga en liten mängd aluminium sulfate till anläggningen. Detta bör göras för att mogna anläggningar som endast la och mycket sparsamt eftersom den kemiska kan orsaka irreparabla rot skada. Du bör också försöka använda jord med ett lågt pH. Om du behöver för att sänka pH, kan detta åstadkommas genom att använda jord med mycket kalium, eller genom att lägga organiskt eller kompostering material. Även dumpning en massa sump i jorden kommer att sänka dess pH-värde.

Ett lägre pH innebär att metaller i marken lättare absorberas av växten, och kommer att ändra färg på hortensior rosa eller blå, även om detta är en gradvis process och kan ta några månader till ett Några blommande cykler för att helt förändras. Du kan också behöva ibland reträtt anläggningen för att hålla blommorna blå. När växten slutar absorbera metaller kommer blomningar kan vända tillbaka till rosa.

Vanligtvis Men, det är lite svårare att ändra färg på hortensior från blå till rosa, speciellt om de är planterade i kraftigt metalliskt jord. Återigen är jord nyckeln och i stället för att sänka ph, du vill höja den genom att lägga fosfor rik jord till anläggningen. Fosfor fungerar som en barriär för att hindra metall från att absorberas av anläggningen.

Om du vill behålla en rosa hortensia rosa, ta en ordentlig titt runt ditt närområde på färgen på din grannes hortensior, särskilt de som planterats i marken. Om de flesta är naturligt blå, är chansen att du har jord med en betydande mängd aluminium i det. Att hålla växten blommar rosa, alltså bäst uppnås om du planterar i krukor. Å andra sidan om större delen av marken planterade blommorna är rosa, har du förmodligen lycka helt enkelt plantera blommorna i marken. Ett annat tips är att plantera blommorna nära trottoaren eller ett konkret uppfart. Detta orsakar kalk att läcka ut i marken, vilket bidrar till att förhindra växten från att absorbera aluminium.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.