Hur håller jag kaniner ur min trädgård?

flesta vegetabiliska trädgårdsmästare namn kaniner som en topp skadedjur. Den lilla långörade däggdjur kan orsaka stor skada på unga trädgårdar i synnerhet. Det finns många sätt att hålla dessa trädgård skadegörare ut, eller åtminstone kontrollera de skador de ger upphov till, den dyrbara grönsaker i ett hem trädgård.

Det är viktigt att notera att kaniner har särskilda preferenser när det gäller till grönsaker. De kommer vanligen angriper ärtor, bönor, rödbetor, sallad, senap, spenat, mangold, någon liten unge fabriken, eftersom de har anbud blad. I allmänhet kommer de inte att röra majs, squash, gurka, tomater, paprika, eller potatis. I en trädgård full av deras mest välsmakande drar, är det en nödvändighet att vidta åtgärder för att undvika sina små tilltugg.

Den mest effektiva formen av skydd är en två fot (0,61 meter) hög fjäderfä stängsel. Det skall begravas på minst 2 inches (5 cm) eller tas så nära marken som möjligt för att hålla kaniner att gräva under stängslet. Nätet 1-2 tum (2,5-5,0 cm) bredd på sin höjd med ett staket post placeras var 6-8 meter (1. 8-2,4 meter).

Andra naturliga avskräckande faktorer räv eller prärievargen urin, torkat blod eller hår. Dessa bör placeras runt stängslet. Tanken med dessa frågor är att de kaniner kommer att lukta på dem och känslan fara, orsakar dem till reträtt. Urin och blod kan köpas i de flesta butiker som säljer jaktutrustning, medan de flesta salonger är villiga att lämna över sina sopor håret åt dem som ber.

Några hemgjorda avskräckande inkludera vinäger, peppar flingor, eller vätska chile sprutas på växterna. När du använder flytande chile är den rekommenderade utspädning 1 msk (14 ml) per gallon (3,8 liter). Dessa åtgärder har haft blandade recensioner om deras effektivitet, så de är bäst kombineras med andra beprövade metoder. Moth bollar att rekommendera, men har sedan dragits från i stort sett varje lista på grund av deras giftighet.

Vissa trädgårdsodlare väljer att använda fällor för att fånga och släppa vilda kaniner. Fångstmetoder bör inrättas nära trädgården med god bete som äpplen, morötter och vitkål. När kaninen är fångad ska det släppas i en landsbygden där de inte heller kommer att bry andra trädgårdsodlare.

Det finns andra logistiska sätt att avskräcka kaniner också. Rörelsedetektor sprinkler kan aktivera när de är nära och skrämma bort dem. Kaniner är inte bra klättrare, så kan upphöjda bäddar vara ett bra sätt att hålla dem från en trädgårdsmästare mest värdefulla grönsaker. En säng tog 18 inches (0,45 meter) räcker för att hålla dem borta, med tillägg av en omgivande bur av fjäderfä tråd kommer sammansatta effekten.

Det sista sättet att avskräcka kaniner från en köksträdgård är med strategiska plantering. Eftersom kaniner hitta lök särskilt oattraktiv, lura dem genom att plantera en dubbel rad av dem innanför stängsel. Omringa de växter som de gillar bäst med växter de inte gillar. Clover kan också planteras i en trädgård eftersom det är en av sina favoriter och de kommer troligen ta över grönsakerna.

Det bästa sättet att hålla kaniner ur en trädgård är en all-of-the-ovan beskrivna arbetssätt. Fäktning är ett måste och lägg i andra skydd som önskat. Om en avskräckande verkar inte hjälper, prova en annan. Med några försök och misstag, någon trädgårdsmästare kan göra ett bra jobb för att skydda sina grönsaker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.