Hur gör jag för bästa vården för mina Shade Buskar?

Skugga buskar är ett bra komplement till många typer av hem landskap. Skugga buskar göra en fin grund plantering runt kanten på hemmet, eller att fylla i ett område där andra typer av växter inte trivs. Dessa buskar är i allmänhet härdiga men kräver några speciella omsorg.

Buskar som växer i skuggan behöver ofta extra vattning. Oavsett blockerar solen ofta blockerar regnet också. Ett exempel på detta är skugga buskar som är planterade bredvid ett hus. Buskar som används som underlag växter ofta sitta så nära huset att overhand på taket förhindrar att regnet från att nå buskar. I fall som detta, måste du vattna buskar, även på vintern.

Ett annat problem lite skugga buskar möter är svamp och infestationer fel. Samma mörka, fuktiga miljö som tillåter en skugga buske för att trivas ger också en perfekt värd för svamp och fel att blomstra. Det bästa sättet att förhindra buskar från utvecklingsländer problem från buggar och svampar är att kontrollera dem ofta. Vid första tecken på problem, identifiera och behandla busken.

Om du inte är bekant med olika typer av insekter och svampar som angriper buskar, fånga en bugg eller ta bort en del av den skadade delen av anläggningen och ta den till din lokala Extension Office. Varje stat har Förlängning tjänstemän som är normalt anslutna med universitet statskontrollerade. Dessa Förlängning tjänstemän tillhandahålla ett brett utbud av gratis och billiga tjänster, varav ett är att hjälpa att identifiera och behandla vanliga trädgårdsskötsel skadedjur. De flesta Extension officerare kommer att kunna berätta en överblick exakt vad åkomma en anläggning har genom att titta på skadan.

Skötsel av din skugga buskar är lättast om du börjar med friska buskar. Skugga buskar är generellt lågt underhåll och, om du kan förhindra problem från att utvecklas, de kräver lite extra omsorg. Bortsett från att vattna och är på jakt efter skadedjur, finns det flera saker som du kan göra för att hålla din skugga buskar i gott skick.

Mulching marken runt buskar tillåter fukt att vara ner runt rötterna där det hör hemma. Den förhindrar också vatten kan stänka på den blad eller barr på din buske när du är vattning. Detta kommer att minska risken för att dina buskar utveckla en svamp.

Beskär och gödslar din buskar som din lokala Extension kontoret. Några buskar bör beskäras på vintern, medan andra gör sig bättre när beskäras tidigt på våren eller hösten. Vissa uppskattar en lätt tillämpning av organiskt gödselmedel i höst, medan andra kräver en tung dos på våren. Ägnar dig själv att det regelbundna underhållet av din skugga buskar är det bästa sättet att hålla dem friska och problemfri.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.