Vilka olika typer av takplattor?

typer och stilar av takplattor som finns idag är nästan oändliga. Takplatta säljs i många olika material, storlekar och tjocklekar och gjorde att fästa direkt till tak eller passa in i ett rutnät som kallas en svävande eller tappa tak. Populära typer av takplattor omfatta kork, tenn, plast och akustiska.

Akustisk takplatta minskar buller, eftersom det har ljudabsorberande egenskaper. Bra akustiktak plattor är gjorda av spunnen mineralfibrer eller glasfiber blandas med stärkelse. Träfiber är inte lika önskvärd för akustisk platta, eftersom det inte brukar ha bra i fuktiga förhållanden. White är den traditionella färgen på akustiska plattor, men grått, blått och beige är också vanliga. Akustisk takplatta är ett bra val för musik rum eller hus med flera utrymmen, men olika tjocklekar och märken av akustiska plattor har olika bra skydd, så denna typ av takplatta skulle köpas noga.

plast takplattor säljs i ett stort urval av olika utseende och de erbjuder ett utmärkt val för dem om en budget. Plast takplatta är gjord för att vara brandsäkert och några av dessa plattor har metallic-kulörer för att ge dem utseende präglad tenn brickor. Dessa faux tenn plattor är tillverkade av formgjuten plast och kan ha utsirad blomma mönster och /eller listen-liknande gränser. Andra typer av plast takplatta omfatta sten ser och olika solida färger. Även om de är billiga, plastplattor ge god tak isolering.

Äkta tegel tenn taket är gammaldags och ofta ganska dyrt, men är också mycket vacker som den tillför ett blankt utseende till tak. Tin takplattor kan vara svårt att skära, så rätt verktyg bör användas. Takplatta tillverkas av andra metaller såsom stål, koppar och mässing är också ibland kallas tenn kakel. Metal takplattor används ofta i både kommersiella och bostäder interiörer.

Cork takplattor anses ett miljövänligt val och ganska enkel att installera. De finns i vaxat eller un-vaxat sorter. Vaxning tar fram konsistens och färg i kork samt ger plattorna en glans, samtidigt som ofärdiga kork brickor kan lägga till ett naturligt elegant utseende till tak. Cork isolering kakel har goda isolerande egenskaper och dessa plattor är tjockt med en mörkbrun färg.

takplatta kan vara lätta eller tunga. De flesta takplattor kan rengöras med en fuktig trasa dammsugas eller. Många tillfälligt eller tak släppa ta coffered plattor. Coffered typer av släpp takplatta sticker ut över taket linjen. Filler takplatta är tunt med en subtil konsistens eftersom den här typen är gjord för att skära och fylla i tak runt kanterna av andra brickor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.