Vilka olika typer av takfläktar?

många hem och företag använder takfläktar för funktionella och dekorativa ändamål. Takfläktar kommer i olika utföranden från enkla till komplexa. Med så många mönster att välja mellan kan du hitta den perfekta takfläkt för nästan alla utrymmen. Vissa takfläktar har fäst belysning element, och det finns också enkla belysning kit som finns om fläkten du väljer ingår inte belysning.

Enkel design kan slås på och av genom att dra en sladd eller bläddra en switch. Modeller som är mer avancerade kan ha dimmers eller ens använda en fjärrkontroll för att ställa in belysning eller ändra fläkthastigheten. Om du väljer en fjärrkontroll, se till att fjärrkontrollen är förenlig med den typ av fläkt du köper. Vissa fjärrkontroller är universella, medan andra rekommenderas för användning med endast vissa märken av fläktar.

Många takfläktar erbjuda minst tre hastigheter, även om vissa kan erbjuda fyra eller fler. Medan takfläktar används ofta för att hålla vissa områden cool, de flesta erbjuder även möjlighet att vända fläktens rörelse för att fördela värmen i kallare månader.

Förutom typiska takfläktar, det finns också takfläktar speciellt avsedd för fuktiga och våta utrymmen, som kök och bad, pool-och spa, bastu eller uteplatser. Dessa använder blad från väderbeständigt material, samt skyddade motorer och utsatta delar som motstår fukt och rost. Vid köp av denna typ av takfläkt, leta efter Underwriter's Laboratory (UL) tätning med en våt /fuktig betyg.

Bortsett från funktionella skillnader, takfläktar varierar också med stil. De kan ha tre, fyra eller fem "paddlar" eller blad. Dessa blad rad vanligen i storlek från drygt två meter lång (ca 2 /3 av en meter) till drygt fyra meter lång (ca 1. 25 meter). Storlek och antalet nödvändiga blad är beroende av rummets storlek fläkten kyler. Kontrollera tillverkarens riktlinjer eller rådgöra med en servicetekniker hos din lokala belysning butik eller hem förbättring centrum för att bestämma konfiguration som är mest lämplig för dina behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.