Vilka olika typer av krukväxter?

Det finns många olika typer av krukväxter som du kan välja för ditt hem för att lägga till ett stänk av färg, en tropisk utflytning, eller ens en välsmakande behandla.

Några av de enklaste krukväxter att växa är de som kräver minst vård. Cactus växter, till exempel, är tämligen lätt att ta hand om, eftersom de kan gå lång tid utan vatten. Det finns många olika små kaktus sorter, och en samling kan planteras i en terrakotta plattan och mulched med stenar för en snabb och enkel desert rock trädgård.

Andra krukväxter som är mycket lätt att odla omfatta philodendrons, murgröna, och Shamrocks. Philodendrons är vackra breda blad klättrande växter som växer på och på om den behandlas väl. En philodendron i en korg hängde från taket kan lätt spår ner till golvet eller vara släpade längs en vägg eller bokhyllan att lysa upp ett hörn som inte får mycket ljus. Murgröna är en liknande, men mindre produktiva, odlare som gör ett bra komplement till din inomhus landskapet.

Shamrocks är nästan omöjliga att döda, även när du tror att du har gjort dem i. De är glada växter med vackra vita blommor. De är bäst för soliga platser och kräver ibland grooming, men i övrigt dessa okända krukväxter är sanna vinnare.

Om du vill få en tropisk känsla till ditt hem, det finns många tropiska krukväxter som kan odlas inomhus med direkt solljus. Ett söderfönster är idealiska för dessa färgglada krukväxter, såsom palmer, gummi träd, paradisfåglar och växter ingefära. Orkidéer hör också den kategori av tropiska krukväxter. Dessa vackra växter erbjuda graciösa blommor, men är lite kräsen om villkor, föredrar varma och fuktiga platser. Om du är ny till trädgård med krukväxter, ge orkidéerna ett pass tills du har lite mer erfarenhet.

Användbara krukväxter kan även odlas ganska lätt. Till exempel, aloe vera, en underbar växt att ha till hands för att behandla små skärsår och brännskador, är mycket lätt att odlas i ditt hus på en solig fönsterkarm eller i ett varmt badrum. Aloe vera föredrar att vara utomhus under sommaren men kommer inte att överleva en frost. För att använda aloe inom anläggningen, bara nypa toppen av ett av de fronds och tillämpa kylning gelen inuti till allt åt dig.

kryddväxter kan odlas som krukväxter med stor framgång. Oavsett vad du gillar att laga mat med är det bästa valet för ett inomhus örtagård. Rosmarin, salvia, timjan, oregano, gräslök, persilja och mynta är alla lätta att odla i behållare inne eller ute. Det finns inget bättre än att ha ett utbud av färska örter i köket hela tiden.

Vissa träd göra goda krukväxter. Ficus träd har ljust gröna blad och vackra att se på, men de gillar inte att flyttas. Om du har en mycket sol, t. ex. i en sol rum eller växthus kan du odla små frukter eller citrus träd inomhus. De får inte producera mycket frukt under dessa förhållanden, men att de fortfarande gör vackra krukväxter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.