Vilka olika typer av körsbärsträd?

körsbärsträd komma i ganska en rad olika färger och storlekar. Många trädgårdsmästare dela körsbär med blommande eller prydnadsväxter, och sorter som ger ätbar frukt. Båda har odlats i tusentals år, vilket resulterade i ett antal mycket raffinerad körsbär sorter, varav vissa är mycket värdefullt. Regioner som Japan är särskilt kända för sina blommande körsbär, medan fruktbildningen körsbär i regioner som delstaten Washington är också väl kända i några kulinariska kretsar.

Blommande eller prydnadsträd körsbärsträd producera blommor, men ingen frukt. Några exempel på blommande körsbär inkluderar gråt körsbär, Okame, hösten körsbär, Kwanzan körsbär och Yoshino körsbär. Dessa träd producerar blommor i olika nyanser av vitt till rosa, och en del har mycket distinkta blad, också. Hösten körsbär blommar två gånger om året, på våren och hösten, vilket gör det särskilt välkommet tillskott till några trädgårdar. En av de största samlingarna av blommande körsbärsträd utanför Japan är i Washington DC på National Mall.

Frukt-producerande träd kan delas upp i söta körsbär, även känd som vilda körsbär och surkörsbär. Söta körsbär, som man kunde föreställa sig, produktion av frukt som är naturligt söta, medan frukt av surkörsbär har en illa. Att äta körsbär är oftast söta, medan surkörsbär används för konservering, bitar, konserver och andra program där socker kan läggas till dämpar illa av frukten.

Early Richmond, Rainier, Amur Chokecherry , Bing, Van, Sweetheart, Queen Anne, Stella och svart Körsbär är alla exempel på körsbärsträden som producerar ätbar frukt. Förutom fruktbildningsbehållaren på sommaren till tidig höst, dessa träd också producera vackra blommor på våren. Vissa tycker om att växa fruktkroppar körsbär i sin trädgård så att de kan njuta av blommor och frukt, medan andra föredrar att använda blommande körsbär, för att undvika röriga ansamlingar av frukt och gropar.

Många trädgård butiker bära cherry plantor för sina kunder, och de kan ordna speciella sorter för folket, av begäran. Olika körsbär trivs i något annorlunda klimat, så det är viktigt att hitta körsbärsträd som säkert kommer att växa i ett klimat zon. Ett bra sätt att hitta säkra sorter är att peta runt kvarteret för att se om någon annan växer körsbär, och att se hur väl deras träd gör. Om körsbärsträden är bra, kommer trädgårdsmästaren vara vanligtvis gärna ge information om de sorter han eller hon växer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.