Vilka olika typer av TV väggfästen?

Även små CRT eller rör TV-apparater typ är ofta monterade för att spara utrymme, stora platta TV-apparater också håller på att monteras i stället för att placera dem på ett stativ eller piedestal. Den monterade platt-TV skapar en slående, ultramoderna titta när du skapar en teater-känsla i hemmet. Hemmabio displayer som används för att kräva egna TV väggfästen, men tillverkarna har sedan kommit överens om vissa grundläggande konfigurationer för att ge kunderna möjlighet att köpa samhällsomfattande TV väggfästen. Detta kan spara konsumenten pengar och de förborrade hålen i baksidan av TV gör installationen enkel.

I allmänhet fästen typisk allmän TV-vägg för platta bildskärmar har grundläggande delar: en vägg tallrik som fäster på väggen eller nöjescentrum, och rails som fäster på baksidan av TV. Rälsen görs för att utnyttja förborrade hål i baksidan av displayen. Rälsen normalt bestå av två vinkelräta armar med rygg vända enheter som ansluts till väggen plattan.

När rälsen och plattan är installerade, TV kan enkelt "hängde" på väggen plattan. Den kan flyttas till vänster eller höger över längden på väggen plattan centrering ändamål. Om TV: n måste tas bort, kan man lätt lyfts från TV väggmontering.

TV väggfästen är gjorda av stål och tillverkade för att hålla olika områden i vikt, vanligtvis definieras av skärmstorlek. En grundläggande platt väggfäste som ändå kan specificerade för 26-42 tum (66 till 107 cm) visar med en totalvikt på 100 pounds (45 kg), medan nästa slag kan för 42-50 tum (107-127 cm) bildskärmar med en maximal vikt på 150 pounds (68 kg). TV väggfästen för att hålla större skärmar kallas ibland för "två-stud" fästen. Väggen Plattorna är avsedda att fästa vid två dubbar snarare än ett. Om TV: n är monterad på en betongvägg, kan cement ankare användas. Lag bultar och andra nödvändiga hårdvara skall komma med monteringssats.

För den renaste ser ut, vanlig TV väggfästen är gjorda för att hålla en platt skärm inom en tum (25 mm) i väggen. Med denna typ av montering kan TV inte lutas. Det ska hängas på rätt höjd inom den särskilda visningsvinkel och kommer att ses från detta stillastående läge.

För dem som vill ändra vinkeln, det finns luta TV väggfästen. En lutande stil montering är mycket lik stationära modeller, men det har skärmen längre från väggen. Detta gör att botten i platta kan tryckas mot väggen, vilket innebär att den övre kanten. Tilt-TV väggfästen kommer att ha olika grader av lutning, beroende på modell och tillverkare.

Förutom graden av lutning, en annan viktig faktor att beakta är designen. Vissa tilt TV väggfästen arbetet med en spärrfunktion principen om att lutningen justeras genom att flytta skärmen för hand till önskad vinkel. Andra tilt fästen ingår ett verktyg som krävs för att ändra vinkeln. Om du ska byta vinkel ofta kommer den tidigare modellen vara värt den extra kostnad för sin bekvämlighet.

Innan du köper en väggmontering, observera att inte alla platta TV-apparater har platt rygg. Vissa modeller har en liten utskjutande modulärt "låda" där tv: s gränssnitt finns. Om du har den här typen av TV måste du få en tilt-TV väggmontering. Standarden väggfäste kommer inte att tillåta för lådan, medan lutningen håller displayen tillräckligt långt från väggen för att kompensera för detta. I detta fall tilt montera fungerar som en stationär montera.

Vissa TV väggfästen tillåta att displayen blir svängde ut från väggen på en arm, lutas uppåt eller nedåt, eller vridas åt vänster och höger. Denna typ av berget kallas en ledad väggmontering och används främst med mindre LCD-skärmar. Små CRT TV-apparater kan också använda ledade armar som kommer med en plattform för att hålla tv.

Dessa är de mest populära typer av TV väggfästen, det finns andra. För mycket stora rum, kan en välja ett takfäste. Taket montera består av en liten bas med utökade nedåt arm komplett med tilt och funktioner tonhöjd. Detta gör i platta TV som ska placeras inom en möblerad område som inte har väggar i närheten.

Det finns också TV väggfästen som gör att en 90-graders vridning. Detta kan vara bra för att titta på TV liggande på sidan i soffan. Om du har en liten display kan du en "flip ner" mount för under köksskåp, eller kanske för husbilen. Vissa TV väggfästen har "säkerhetsdetaljer" som låter dig hänglås TV på väggen plattan för att motverka stöld.

TV väggfästen varierar i pris från ca 60 US dollar till över 350 USD, och medan alternativ göra en skillnad, ofta grundmodeller utan ytterligare funktioner eller fördel kan variera lika mycket. Göra anteckningar om särskilda egenskaper produkter har som skulle motivera en prishöjning jämfört med en liknande produkt av en annan tillverkare eller leverantör. Så länge berget är beräknat för rätt storlek platta och vikt, och de specifikationer som är tillfredsställande, bör produkten fungera bra oavsett prislapp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.