Vilka är tecknen på en kackerlacka angrepp?

Det är viktigt att känna till tecken på att kackerlackorna har invaderat. Den mest avgörande tecknet på en kackerlacka angrepp är helt enkelt att se dem i hemmet, men eftersom de är nattaktiva insekter de är inte alltid lätt att upptäcka. Lyckligtvis mört också lämna en kontrollampa lukt liksom andra tecken på angrepp.

När en mycket allvarlig angrepp är närvarande kan kackerlackor ofta ses under dagen. Dessa obehagliga insekter är ganska distinkta och är lätta att identifiera. Mellan halv tum (1. 3 cm) och två inches (5 cm) lång, mört har platt avlånga kroppar och färgat ljus eller mörkbrun eller svart. Tillsammans med sex ben och en rad långa antenner, dessa egenskaper att identifiera en kackerlacka är vanligtvis en enkel fråga.

svårare angrepp, desto mer kackerlacka siktats sannolikt i dagsljus. Detta är inte fallet 100% av tiden, naturligtvis, och regelbunden dagtid siktningar är inte så vanligt för mindre angrepp. Med tanke på att kackerlackor är nattdjur och normalt håller sig gömda i dagsljus, att veta hur man känner igen andra tecken på kackerlacka angrepp är mycket viktigt.

En av de vanligaste tecknen på att kackerlackor är närvarande i hemmet, är förekomsten av så kallade skal tarmar. Dessa ägg fall från nyligen kläckts kackerlackor, och visas som små mörkbruna oval tarmar. Ett annat vanligt tecken är förekomsten av kackerlacka fläckar. Dessa mörka prickar är fekal pellets och uppstötta mat, och ser ut som korn av peppar.

Slutligen, det är lukten. Kackerlackor avger en stark, mycket fet lukt, som blir mycket skarp när ett stort antal av insekter. Förutom alla de hygieniska problem i samband med en kackerlacka angrepp, är lukten själva obehagliga och kan genomsyra mat som är kvar utsätts för luft.

Problemet är, som kontrollerar en kackerlacka angrepp inte bara om att döda synlig kackerlackor, eftersom även en mindre angrepp är oftast mycket mer omfattande än det verkar. Viktigare än att finna och utrota en kackerlacka näste gör hemmet ogästvänliga att mört så att de inte kommer att vilja komma tillbaka. Användningen av en kackerlacka fälla eller kackerlacka bete kan vara avgörande för hem i svalare klimat eftersom mört föredrar varma miljöer och ofta flytta inomhus under vintern. En allvarlig kackerlacka angrepp där flera bon är inblandade kommer ofta att innebära skadedjursbekämpning kräver hjälp av en skadedjursbekämpare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.