Vilka är grunderna i ljusdesign?

Grunderna i ljusdesign både form och funktion. Med andra ord måste se av belysning passar utrymme, men dess funktion som en ljuskälla måste också vara lämpliga för den verksamhet och arbetsuppgifter som nu utförs i ett område. Till exempel rader av hängande lampor inte bara ser lockande över en köksö arbetsplats, de fokuserar behövs också ljus på arbetsområdet. Varje rum eller del av utomhus bör noggrant bedömas utifrån vilka typer och stilar av belysning skulle vara den mest lämpliga.

Till exempel, många människor föredrar ljusregleringsarmatur i matsalar, så att belysningen kan vara klart för tillfällen såsom ett barns födelsedagsfest eller dåliga för sammankomster såsom en vuxnas sällskap. En dimmer kan nivån av ljus som skall kontrolleras i ett rum. I utomhusbelysning design kan lamporna på automatiska sensorer monterade på byggnader så att belysningen slås på när de upptäcker rörelse. Garden lampor kan installeras för att ge praktisk och attraktiv belysning för vägar och uteplatser.

Många olika stilar av utomhusbelysning finns tillgängliga för att passa alla typer av trädgård inredning. Även trädgården vägg lampetter avger ett mjukt romantiskt ljus, ger grunden belysning upp-belysning för att belysa landskap av växter och blommor. Spotlights som de runt en fontän kan visa upp utomhus vatten dragen.

Naturligt ljus spelar en roll i belysning design för utrymmen inomhus. Mängden naturligt ljus som ett rum blir beror på vilken riktning den står inför samt tid på dygnet. Om ett rum såsom ett kontor inte får tillräckligt dagsljus för att arbeta under dagen bör skrivbord belysning läggas till som en standard taklampor kanske inte är tillräckligt effektiva för att arbeta vid ett skrivbord. Om arbete kommer att ske nattetid, då extra uppgift blixtar som ställbara skrivbord lampor bör införlivas i rummets utformning.

läslampor är en viktig del av sovrum ljusdesign eftersom många människor vill läsa i sängen. Taklampor i allmänhet inte tillräckligt ljust för läsning och sänglampor är mer praktiskt eftersom de kan slås av och på från sängen området. Bredvid lampor allt från små lampor monterade intill sänggaveln till bordslampor. Ett rum ljus kan också vara en golvlampa eller en hängande stil lampa.

En grundläggande del av ljusdesign som relaterar till funktion är den praktiska möjligheten att placeringen av belysningen. Till exempel kan en taklampa vara mycket elegant hängande från en metall stång låg i rummet. Men om hängande belysning placeras lågt över ett gångtrafik område där folk kunde gå in i den, gör designen meningslöst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.