Vilka är fördelarna med Solar Attic Fans?

En sol vind fläkt är en solcellsdriven fläkt installeras på utsidan tak och på insidan av vinden i ett hem. Solar vinden fläktar sänka temperaturen på vinden området och kan därmed minska den invändiga temperaturen i hemmet också. Beroende på storleken på fläkten, beräknas det att en sol vind fläkt kanske kan sänka temperaturen på vinden med upp till 50 grader Fahrenheit (10 grader).

Den största fördelen med att installera en sol vind fläkt är att det kan bidra till att minska det inre temperaturen i ett hem. Vindar kan uppnå temperaturer på 160 grader Fahrenheit (71 grader) eller mer under dagen. Detta fångade värmen kan tränga in i hemmet, vilket gör den invändiga temperaturen att stiga. En vind fläkten sitter på toppen av taket, över en öppning på vinden i hemmet. Eftersom fläkten vänder, drar den den varma luften från vinden och drar den utanför. Genom att tömma den varma luften på vinden utanför, en sol vind fläkt kan göra insidan av ett hem svalare och bekvämare.

En annan fördel med en sol vind fläkt är att genom att sänka temperaturen i ett hem, kan det hjälpa luftkonditionering och hem kylsystem att arbeta mer effektivt och ger en potentiell besparing i kommunala kostnader. Luftkonditioneringssystem är en viktig källa för strömförbrukningen i den genomsnittliga hem. Ju högre temperaturen inne behöver hårdare luftkonditioneringssystemet att arbeta för att kyla insidan av ett hem. Genom att minska klyftan mellan den nuvarande interiör temperatur och den önskade temperaturen, en vind ventilationsfläkt som bidrar till att minska mängden arbete som ett kylsystem måste utföra för att göra det inre klimatet i ett hem mer bekväm.

Solar vinden fläktar inte bara hjälpa en husägare spara pengar på kylning kostnader, men kan också bidra till ägaren spara på driftskostnaderna för fläkten. Attic ventilationsfläktar kan vara antingen drivs elektriskt eller solar powered. Fläktar som elektriskt drivs måste till sin natur, använder el för att fungera. Soldriven fans inte använder el för att fungera, men dra ström från solen med hjälp av takmonterade solpaneler. Eftersom de använder ingen elektricitet, solenergi fläktar vinden är därför billigare att driva än den elektriska vinden fläktar.

Förutom att kyla ett hem och hjälpa en hem att bli mer energieffektiva, solenergi vinden fläktar också kan minska mängden fukt som är tillåtet att samla på vinden. Vindar lockar ofta kvarvarande fukt från ett hem. Över tid kan denna fukt orsaka omfattande om de lämnas därhän och obehandlad. En vind ventilation fläkt hjälper till att dra ut fukt och bort från insidan av ett hem, att skapa en torrare, mindre fuktig miljö på vinden.

Solar vinden fläktar kan också bidra till att minska slitage och öka livslängden på ett tak. Även tak och material som används på dessa är utformade för att tåla extrema väderförhållanden, med tiden överskottsvärme kan orsaka skador på taket. Den extra ventilation som en vind fläkten kan sänka temperaturen på vinden området, vilket i sin tur kan öka livslängden på ett tak.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.