Vilka är fördelarna med Rooftop Trädgårdsskötsel?

En takterrassen, som även kallas ett grönt tak, använder taket utrymme för odling av växter. Det finns flera möjliga fördelar taket trädgårdsskötsel. Trädgårdarna kan vara bra för miljön, samt de specifika ägare på taket.

Rooftop trädgårdsarbete kan förbättra kvaliteten på luften. Växterna absorberar koldioxid i luften och omvandlar den till syre som frigörs i luften. Eftersom taket växterna kan absorbera en del av överskottet mängder koldioxid högre upp i luften, kan de minska potentiellt effekterna av luftföroreningar.

En annan miljömässig fördel med taket trädgårdsarbete kan öka energisparandet. Taket växter ge fysiska isolering till hustaken genom att reflektera ljus och värme. Den extra isolering kan minska behovet av värme eller kyla mekanismer, som skär ner på energianvändningen och hem kostnader för allmännyttiga tjänster. Isoleringen från trädgården på taket kan också blockera utomhus ljud.

Många stora städer uppleva ökad dagtid temperaturer orsakats av många hustak. Eftersom städerna tenderar att ha fler byggnader, hustak absorberar värme och ljus och sedan stråla tillbaka in i området. Denna händelse kallas "värmeöar effekten" och kan faktiskt höja den naturliga temperaturen genomsnittet i dessa områden. Växterna i trädgården på taket kan bidra till att minska "effekten värmeöar" genom att delvis absorbera en del av solljuset och ger skugga för byggnader.

trädgården på taket kan vara till nytta i områden som ansamlas en hel del regn. Storm avrinningsvatten kan särskilt översvämningen avloppssystem. Plantorna kan absorbera en del av regnvatten och begränsa avrinningen från överflödigt vatten. Rooftop trädgårdsarbete i sin tur har potential att minska förekomster av översvämningar.

Använda hustak för att odla växter kan frigöra mark utrymme. Detta extra utrymme kan ge utrymme för allt mer jordbruksgrödor. Trädgården på taket kan också ge fler möjligheter för odling av färskvaror för befolkningar som har liten markyta för grödor, vilket kan bidra till att minska matbrist i fattiga stadsområden.

Rooftop trädgårdsarbete kan möjligen skydda hustak från skada och försämring . Livslängd ett hustak kan kortas på grund av ultraviolett strålning, svår temperaturer eller för höga vindar. Trädgården på taket kan bilda en barriär som skyddar taket så husägare är mindre troligt att behöva reparera eller ersätta dem.

omplanterade trädgårdar på taket kan vara fördelaktigt trädgårdsmästare som har buskar, buskar eller andra växter som är benägna att angrepp från skadedjur och små djur. Flytta växter upp högre kan minska skadedjur samt hindrar människor eller djur undertryckande av känsliga växter som kan uppstå på marken. Trädgården på taket kan också lägga estetiska värde till ett hem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.