Vilka är de olika typerna av takisolering?

Installera effektiv takisolering är ett bra sätt att minska uppvärmning och kylning kostnader. Takisolering krävdes inte i hemmen fram till början av 1970-talet. På grund av detta finns det en hel del äldre hus som inte har tillräcklig isolering. När man ser att uppdatera sina hem och installera isolering, konsumenterna har en massa alternativ.

En av de mest populära typer av takisolering är glasfiber. Glasfiber kommer antingen som ark som kan tillämpas på taket inifrån, eller som lösa fibrer, blandat med lim, som blåses på plats. En ny form av blåst glasfiber blandar två typer av glas som naturligt curl. Dessa fibrer klamra tillsammans, som ersätter behovet av lim. Denna nya produkt även är säkrare för miljön och orsakar mindre irritation när det kommer i kontakt med huden.

Den andra vanligaste typen av takisolering är cellulosafiber. Cellulosafiber isolerar bättre än glasfiber, erbjudanden och kunder en bra kvalitet för kostnaden. Det är alltid behandlas med ett brandhämmande kemikalier, vilket gör det ett säkrare alternativ än vissa andra former av isolering.

Skum kan även användas som takisolering. Polyuretan är en av de vanligaste typerna av skumisolering. Vissa skumisolering är stel-tillskurna och tas i rätt plats under taket. Detta är lättast att göra samtidigt som man bygger huset. Andra skum sprejas på plats och expandera för att fylla utrymmet mellan tak och tak. Detta är svårt att göra som en gör-det-själv-projekt, eftersom det är svårt att säga hur mycket skum du har använt tills den expanderar. För mycket, och du kanske måste börja om, ett slöseri med dyra material.

Recycled denim är ett jord-vänlig takisolering alternativ. Denim och bomull avfallet hanteras med en flamsäkra kemikalie. Det säljs i rullar, vilket gör det lätt att installera, och det kommer inte irritera huden. Andra jord-vänlig takisolering alternativen ingår soja fibrer och fårull. Fårull anses ofta vara en av de bästa isolering typer som finns, men det är också en av de dyraste.

takisolering mäts enligt ett R-värde. Ju högre en isolering R-värde, desto bättre är det på termiskt motstånd. Detta innebär att huset kommer att hålla sig svala på sommaren och varmt på vintern. Fårull, och tjockt skum, har bland de högsta R-värden finns tillgängliga. Även om dessa typer av isolering kostar mer, kommer husägare har mycket lägre värme och kyla räkningar, och isoleringen kommer mer än betala för sig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.