Vilka är de olika typerna av spisfläktar och spiskåpor?

När du koka, ånga, rök och andra ångor komma upp från maten som tillagas. Lägg till detta lukten från soptunnan, fukt i luften från diska, och fet lukt från förra nätter ta ut, och du har ett kök med en allvarlig doft problem. Det snabbaste sättet att åtgärda problemet är med en köksfläkt.

spisfläktar och spiskåpor används framför spisen toppar för att avlägsna ångor från köket. De ångor är sedan transporteras utanför hemmet med hjälp av ett ventilationssystem. Det finns många sorter av spisfläktar och spiskåpor, avsedd att tillgodose behoven hos alla kockar, från amatör till även de mest professionella.

ses oftast spiskåpan är under-skåp sort. Dessa passar i små skåp, och ta inte upp någon extra plats i köket. De fungerar bäst för områden som ställs mot en vägg. De har vanligen en ljus och en fläkt med flera hastigheter. Vissa nyare modeller erbjuder elektroniska kontroller för att bättre passa behoven hos dagens kockar. Under-skåp spisfläktar och spiskåpor finns i ett komplett utbud av färger och storlekar, vilket gör det lätt att hitta en som matchar ditt kök. De är i allmänhet inte lika kraftfullt som andra sorter, men de fungerar bra för genomsnittet kockar.

För en kock som har utseendet av en under-skåp huva, men vill ha något med lite mer makt, det finns höga prestanda spisfläktar och spiskåpor. Tillverkad i ett hållbarare material, de erbjuder ändå en hel del av samma funktioner som under skåpet huvor. Vissa har också fett brickor, värmelampor, och olika fläktar som kan användas separat eller alla tillsammans. Högpresterande spisfläktar och spiskåpor gjordes för hemmet kock som kräver det bästa från alla sina köksapparater.

Skorsten huvor brukade vara vanligast hos professionella restauranger. Liksom många andra professionella grad matlagning verktyg, har de gjort sig in i hemmiljön. Skorsten kåpor är precis vad de låter som. De har de viktigaste huva funktionen och sin egen skorsten som sträcker sig upp till taket och in i en ventil. För ö-områden, är detta en nödvändig huven ha. Det är det enda fristående suffletten uppsättning tillgängliga. Skorsten kåpor finns i olika former, storlekar och material och kan lätt matcha stilen av alla kök.

Downdrafts inte är tekniskt en köksfläkt, men de tjänar samma syfte. De fäster på baksidan av ert sortiment, suger ut ångor samma som faktiska huvor. Dessa är bra för små kök där utrymmet är tight. Även om de inte erbjuder så många av de funktioner som de övriga ventilationssystem ger, är de fortfarande en bra produkt. De erbjuder fläktarna, och vissa har ett ljus. Detta är ett utmärkt alternativ för ett genomsnittligt kock som antingen inte har rätt set-up för en köksfläkt eller som inte gillar utseendet på traditionella kåpor. Den enda nackdelen är att de endast kan användas på områden, inte på ugnar. Om du har en spis, kommer dessa inte att fungera för dig.

spisfläktar och spiskåpor erbjuder ett bra komplement till alla kök. Det finns många alternativ att överväga när man tittar att köpa en ny. De har kraftigt förbättrats under de senaste åren, eftersom foodie rörelsen har krävt bättre utrustning hemma köket. Fans är nu tyst, och extra funktioner som kan göra dem en av en kock bästa medhjälpare i ett kök.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.