Vilka är de olika typerna av reception Lampor?

reception ljus är ljus som kan placeras på en liten yta som t. ex. ett skrivbord. Ett av de klassiska skrivbordet lampor har antingen en rund eller rektangulär bas med en rak pelare från mitten med en lampa på toppen. Dessa skrivbord lampor har oftast en liten, tiltbar skugga för att styra ljuset och antingen en roterande strömbrytare eller dra kedja för att slå på och av.

I början av 1990-talet ett nytt ta på denna ganska standard grupp av skrivbord lampor verkade. Dessa skrivbord lampor, snarare än att använda sig av en pull kedja eller en switch, var helt i metall och kontrolleras genom att helt enkelt peka på dem när som helst. Dessa skrivbord lampor fortfarande är populära, särskilt med studenter, både på grund av deras "kyla" faktor och användarvänlighet. Även i mörkret är det lätt att bara komma över och knacka på lampan var som helst på sin kropp för att få ljus, i stället fumla försöker hitta en strömbrytare eller kedja.

Många skrivbord lampor också att finnas en flexibel arm som själva ljuset är ansluten till. Detta gör basen till att stå kvar under hela ljuskällan har ett brett utbud av rörelse, så Ljusets riktning kan lätt flyttas. Den äldre stil med flexibel arm skrivbord ljus har en enda ledad arm med en fjäder och en roterande bas, vilket leder till att något begränsad rörlighet. Nyare flexibla skrivbord lampor har armar med hundratals små segment, vilket möjliggör mycket exakt kontroll över var ljuset pekar.

reception lampor kan också utnyttja fastspänning grunder snarare än stora platta baser. Denna typ av skrivbordslampa kan fästas i kanten på ett bord eller hylla. En justerbar klämma låter användaren dra åt lampan ordentligt på vad det är fäst.

reception lampor utnyttja de olika ljuskällor som används vid traditionell belysning. Många som tycker att full-spectrum belysning vara särskilt fördelaktigt i en skrivbordslampa, som att läsa dokument eller stirra på en datorskärm är mindre ansträngande för ögonen i detta mer naturligt ljus. Ett antal integrerade hela spektrat skrivbord lampor finns, av vilka många är i huvudsak stora rektanglar som kan genomföras med dig för enkel användning. Ena sidan av rektangeln fälls upp, vilket gör en inverterad L form, med tanke på toppen skiner ner.

Den kanske mest kända skrivbordslampa är Tolomeo skrivbordslampa. Denna designer italienska lampa blev mycket populär under dot-com boom i USA för dess funktionalitet och attraktiv modern design. Lampan har en mycket tung stål bas, två armar och ett helt swivelable huvud. Fjädrar hålla lampan under konstant spänning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.