Vilka är de olika typerna av muras?

muras refererar till en instans som har byggts genom att binda olika material tillsammans med murbruk, en pasta gjord av cement, vatten och sand. Olika material, inklusive tegel sten och marmor kan användas för att skapa muras. Det finns tre huvudsakliga typer av murverk som används för olika applikationer beroende på den struktur som ska byggas.

Veneer murverk konstrueras med många bitar som passar runt en annan struktur. Ofta är denna typ av muras produceras av estetiska skäl. Eftersom de tegelstenar som används för att skapa faner murverk vanligtvis inte vattentät, den struktur som stöder denna typ av muras måste kunna stå emot alla element. Bostäder som har tegelsten ytor ofta konstrueras genom faner murverk.

Däremot kräver fast murverk inte någon form av stödjande struktur. Väggar som är gjorda av tegel och sten är resultatet av denna typ av muras. Även ekonomiska och estetiskt tilltalande, inte fast murverk inte alltid klarar svåra väderförhållanden. Ofta skapas väggarna använda denna typ av murverk förstörs vid jordbävningar.

Konsolankare är den mest populära typen av murverk, eftersom denna typ av struktur är både solid och tilltalande. Murverk skapas när mer än två lager av tegel bildar en övergripande mönster. Resultatet av tegel murverk stor utsträckning beror på vilken typ av tegel som valts ut för jobbet. Medan vissa tegelstenar tenderar att ta på ett modernt utseende, andra tegel har ett traditionellt utseende för dem. Denna typ av sten är perfekt för någon vägg eller byggnad som är tänkt att motstå tidens tand.

Förutom de tre huvudtyper av muras nämns ovan finns det en fjärde typen av murverk också. Serpentine murverk är en term som har getts till murverk projekt som inte utgör en rak linje. Istället följer slingrande murade en slingrande stig, vilket gör det betydligt mer motståndskraftig mot slitage. Denna typ av vägg kan också kallas en "crinkle-crankle" väggen.

Ambitiösa husägare kan slutföra murverk projekt med hjälp av expertråd. Denna typ av råd och anvisningar finns på Internet. För större projekt rekommenderas att husägare hyra professionell murverk entreprenörer som är specialiserade på denna typ av arbete. Dessa entreprenörer kan hittas genom att genomföra en enkel Internet-sökning. Tänk på att den typ av murverk du väljer kommer till stor del beror på det projekt som du vill genomföra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.