Vilka är de olika typerna av kabinettet Gångjärn?

Det finns två typer av skåp, inramade och oinramade (fält), därför finns det två allmänna kategorier av gångjärn . Inramat skåp har en synlig front ram i samma plan som dörrarna så att alla eller en del av gångjärnet kunde visa. Skåp utan ram är helt och hållet omges av dörren och kan inte ha synliga gångjärn.

Standard skåp gångjärn bara har fyra delar. Dörren vingen är den sida som skruvarna i dörren, medan ramen vingen fäster på ramen eller skåpet rutan själv. Den cirkulära knoge förbinder två vingar med en överlappande mönster. Stiftet ligger inuti knoge, så att den kan rotera.

Vi kan ytterligare kategorisera skåp gångjärn på olika sätt. De identifieras genom att överväga vilka delar som är synliga när skåpet är stängt, och av hur dörren möter ramen. Till exempel lägga några dörrar ovanpå ramen, är några infällda med en rabbet, och vissa är parallella till ramen. Detta påverkar hur gångjärnet löper runt kanten.

De vanligaste, gammaldags skåp gångjärn är full insats, annars känd som färg eller rumpa, gångjärn. När karmen och dörren är samma tjocklek och helt flush, gångjärnen passa in mellan dem och lämnar bara de knoge synlig. Ett annat enkelt, välbekant gångjärn är ytmontering sorten, där båda vingarna är monterade på utsidan av dörr och karm. Eftersom det här är helt synliga, dessa skåp gångjärn ofta dekorativa, med formade vingar, hand-hamrades texturer, eller klarar specialitet.

För skåp som har överlappande dörrar, det finns tre wrap-around gångjärn att välja mellan : infälld, omvänd fasning eller overlay. När dörren passar in i ramen med en läpp, du måste ha en infälld gångjärn så dörrblad sträcker sig in i läppen av ramen. När dörren överlappar ramen med en avfasade (lutande) kant, du har en offset skåp, och behöver en omvänd avfasning gångjärn som tar hänsyn till diagonalen. När dörren överlappar ramen med en rak kant, lämplig gångjärn den heter overlay. I samtliga fall är grunden vingen synliga, men de dolda dörrblad skruvar på insidan av dörren.

Slutligen oinramade skåp använda "europeiska" gångjärn. Detta innebär gångjärnet, inklusive knoge, är helt dold. Ofta är dessa fancy ramlösa skåp gångjärn är självstängande. När dörren lämnades på glänt, gångjärnet använder spänning för att försiktigt dra den stängdes.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.