Vilka är de olika typerna av arkivskåp?

Det finns två huvudtyper av arkivskåp, vertikala och laterala filer.

Vertikal filer är de mer traditionella arkivskåp, med ett antal lådor alltifrån två till tio, avsedd för en enda fil för att passa vertikalt i bredd. Dessa arkivskåp kan vara ganska djup, men tar upp väldigt lite bredd på en vägg, eftersom de bara bredden av en enda fil. En vertikal dokumentskåp är vanligtvis drygt en fot bred (30 cm) och kan vara var som helst från 12 till 30 inches djup (30-76cm).

Lateral arkivskåp, däremot, är avsedda för användning där väggytan är mindre viktigt, men djupet är en fråga. Dessa arkivskåp är mycket bredare än vertikala objekt, ger dem möjlighet att inneha handlingar av mycket större bredd samt filer varierar i bredd. Sådana skåp är inte så djupt, ofta mindre än en fot (30 cm), men kan vara upp till fyrtiofem inches bred (114cm).

Inom båda typerna av arkivskåp det finns en rad olika kvalitet. En av de viktigaste aspekterna i ett register är dess suspension. Många billiga arkivskåp har så tunn upphävanden som en gång lastad med filer lådorna kommer knappast att öppna och stänga, och kan ofta stick. En annan viktig aspekt av dokumentskåp kvalitet är hållbarheten hos skåpet själv. Bra arkivskåp är tillverkade av förstärkt stål, säkerställa skyddet för dina filer. Slutligen många mid-range till high-end arkivskåp har counterweighted lådor, att se till att skåpet aldrig välter, även när flera hög-nivå lådor dras ut.

Som med många skåp, kan arkivskåp också vara utrustad med brandsäkra egenskaper. Arkivskåp certifierats av Underwriters Laboratory är testade för att upprätthålla temperaturer på 1700 ° F (926 ° C) i en hel timme utan att den inre temperaturen någonsin överstiger 350 ° F (176 ° C). Arkivskåp specificerad för att skydda ömtåliga medier såsom skivor och tejpen från brand klarar brännhet värmer utan inre temperatur överstiger 125 ° F (52 ° C).

arkivskåp kosta allt från USD 30 till US $ 2000, beroende på kvalitet, typ och storlek. Räkna med en brandsäker, hög kapacitet, låsning sidled fil att kosta en hel del, och ser till mindre vertikal filer utan några krusiduller att bo på en budget. I slutändan finns det ett tillräckligt stort utbud av arkivskåp tillgängligt som du är säker på att hitta en med exakt de funktioner du letar efter, utan främmande tillägg för ett rimligt pris.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.