Vilka är de olika typerna av Rug Cleaners?

Det bästa sättet att hålla en matta ren är att suga det dagligen och städa upp spill omedelbart. När det är dags att göra en djuprengöring, dock behöver du en matta renare. Det är viktigt att bestämma vilka av mattan städare där ute kommer att ge dig optimala resultat. Det finns flera typer av matta och matta rengöringsmedel.

Pulver : Pulver-baserade matta rengöringsmedel kräva att pulver, en typ av lösningsmedel, stänkte ligga på mattan och lämnade att sitta i ca 15 minuter innan den sugs. Pulvret fungerar som en magnet, dra till sig damm och fukt ur mattan. Pulver kräver ingen torktid, så de är den perfekta metoden för akut rensas. Många pulver kommer med parfymer att bidra till att täcka lukten av tobak eller husdjur, medan andra innehåller blekmedel, ett ämne som skapar en optisk illusion av ljusstyrka på ytan av mattan. Rengöring pulver bör inte förväxlas med matta luftfräschare eller luktborttagningsmedel. En matta luftrenare är inte en matta renare utan snarare en täcka upp för malodors.

Foam : Det finns två typer av skum tillgängliga för användning med matta rengöringsmedel-skum för hemmabruk och skum för professionell användning. Den hemmabruk skum kan blandas med rumstemperatur vatten och sedan tillämpas på mattan manuellt. När skum torkar, förvandlas till ett pulver som lätt kan dammsugas. Professionella skum sker med en maskin och borstade djupt in i mattan. De är de mest effektiva mattan städare i att plocka upp damm, smulor, och alla typer av smuts inbäddade i mattan eller matta.

Bonnet Rengöring : En motorhuv renare, som också kallas spinn pad, absorbenten, eller kolsyrat schampo renare, är faktiskt en anpassning av ett lövträd buffert. Denna typ av matta städare använder en pad som är knuten till en låg hastighet roterande borste och blöt i rengöringsmedel. Friktionen på plattan mot ytan på mattan samlar smuts, men inte tränger djupt in i mattan, så det har inte rekommenderas för stora mattor eller de med långa slingor.

Shampoo : De vanligaste renare, mattan schampo, faktiskt är det minst effektiva typen av matta städare. Med en maskin som liknar den som nämns ovan, är tvål schampo fördelas över hela mattan och får torka innan dammsuga. Schamponeras är tidskrävande, eftersom endast små områden kan rengöras med en tid på grund blötläggning mattan är faktiskt skadligt. Schampon innehåller också mark flamskyddsmedel, som faktiskt stöter bort damm och håller mattor rena för en längre period.

rengöring med ånga : Steam rengöring är den bästa, mest omfattande metoden för mattan städning finns. Trots vad namnet antyder, är ingen ånga används. Istället är en spray av varmt vatten som används för att mjuka upp smuts medan en dammsugning trollspö absorberar smuts. Rengöring med ånga kan göras av en professionell eller genom att hyra ett vakuum och göra det själv.

Spot Rug Cleaners : Spot matta rengöringsmedel kan användas för små fläckar. Dessa spray kan appliceras direkt på plats och sedan klappade torrt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.