Vilka är de olika typerna av Plant bevattning?

fyra huvudsakliga typer av anläggningar bevattning är sprinkler, dimma, dropp och manuella metoder. Var och en, utom för manuellt, använder en liknande konstruktion och uppbyggnad, men med olika metoder vatten leverans. Alla typer av bevattning är användbara, var för en annan typ av växt eller plantering plats. Den typ som används kan bero på olika faktorer och preferenser.

sprinkler metod anläggning bevattning är det mest använda för gräsmattor och andra landskapsskötsel grönska. Denna typ använder som går från ett vatten ventil i små krokar som sitter lite ovanför marken. När den slås på, vattnet sprutar utåt i en riktning, ofta omväxlande riktningar antingen kontinuerligt eller intermittent. Använda en sprinkler fungerar bra för växter som inte blir över vattnas lätt.

Imma anläggning bevattningssystem liknar sprinkler. De använder även en tunn ledning som går från vattnet ventilen på växter, men denna metod ofta är reserverat för växthus och blomrabatter. Den kran får sitta högre från marken eller hylla än med en traditionell sprinkler och i stället för en jämn ström som den avger en lätt dimma. Denna typ av system fungerar bra för sällsynta blommor, som ofta har en fin linje mellan att vara alltför vattnas och inte vattnade tillräckligt.

Drip arbetssätt mycket på samma sätt som andra system anläggning bevattning, men tapp i allmänhet är låg på marken och ger vatten i små droppar. Detta fungerar bra för många trädgårdar och växthus eftersom vattnet levereras mycket långsammare och mer effektivt. En långsammare leverans ger växterna mer tid att absorbera vatten, så mindre vatten behövs totalt.

Den manuella metoden innebär att den person som ansvarar för anläggningarna vatten dem med en enkel trädgårdsslang eller bevattning kannan. Även om denna typ inte kan betraktas som en verklig anläggning bevattningssystem, är det fortfarande en bra metod som ofta förbises i stället för bekvämlighet. Manuell bevattning bidrar till att undvika att använda mer vatten än nödvändigt. Detta bidrar till att minska nytta kostnader och hindrar växterna från att över vattnas.

För att utnyttja ett av de mer komplexa bevattningssystem, är det ibland nödvändigt att anlita en professionell sprinkler eller landskapsplanering besättningen. Detta är dock inte alltid fallet. Några små eller helt enkelt utformade system kan installeras av vem som helst med några få verktyg och lite extra tid. Self anläggningar är vanligtvis reserverad för småskaliga system, men är ett bra sätt för husägare att spara pengar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.