Vilka är de olika typerna av Mouse Fällor?

Om du har en mus i ditt hus har du två huvudalternativen för att fånga den. Mus fällor kan klassificeras som döda fällor eller levande fällor . Den vanligaste av alla mus fällor, en kick fälla, kan vara bekant för dig från filmer eller Tom och Jerry karikatyrerna. Denna fälla består av en träskiva med en fjäderbelastad metall bar eller tandade fälla. Efter bete i fällan med ost eller annat frestande mat, ställer du fällan att svara på musens rörelser. När en mus försöker äta betet, är den fälla ut och fångar musen.

En annan typ av döda fälla är limmet fälla eller limfog. Dessa mus fällor liknande koncept som en fluga band. Ätbara agn kan placeras på den fälla för att locka musen. När musen steg på den klibbiga ytan av lim fälla, blir den permanent fast.

En tredje typ av döda fälla är en elektronisk fälla som använder batterikraft för att elektrifiera gnagare. Denna fälla ser ut som en stor låda. Mat bete placeras nära baksidan av fällan. Den elektroniska fälla kan känna av när en mus in och omedelbart administrerar en dödlig elektrisk stöt. En lampa på utsidan av lådan kommer att låta dig veta om några gnagare har fångats. Elektronisk mus fällor kan tömmas och användas igen.

Om du föredrar en mer human metod för att din mus problem, kan du välja en levande fälla. Live mus fällor kan ibland fel och döda musen om de sår för hårt, men musen överlever en stor majoritet av tiden. Om du använder en levande fälla, kan du släppa senare musen utanför.

Live mus fällor är alla varianter av en box som tillåter musen för att komma in men hindrar den från att rymma. Liksom döda fällor, levande mus fällor är mest effektiva med hjälp av bete. Vissa lever fällor rymma endast en enda mus, medan vissa kan fånga upp till trettio möss innan behöver tömmas. Live mus fällor kan också användas flera gånger.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.