Vilka är de bästa tipsen för Buske Trädgårdsskötsel?

Plantering och odla buskar innebär lite mer än att gräva ett hål och sätta in buskar rötter. För att skapa rätt landskapsplanering för din trädgård, faktorer som busken arter, måste det allmänna klimatet och kvaliteten i marken beaktas. Om du funderar på att delta i en liten buske i trädgården, prova att använda dessa tips för att få en bra start.

Först få en uppfattning om vilken typ av buskage växer på rätt sätt i ditt område. Några buskar trivs i klimat där det finns en hel del fukt och värme för större delen av året. Andra gör mycket bra i områden där vädret är något torr och temperaturen måttlig från våren till hösten. Lokala trädgårdsarbete och klubbar trädgårdsodling kan hjälpa dig att identifiera de bästa buske växter för din allmänna plats. Om det inte finns en av dessa klubbar i närheten, en lokal plantskola kan förse dig med praktiska förslag för din buske trädgårdsskötsel.

Även utvärdering av olika typer av landskap buskar som är rätt för ditt område behöver du även bestämma om du vill gå med blommande eller gröna buskar. Många föredrar en blandning hela landskapet. Till exempel kanske du vill plantera blommande buskar i närheten av fönster och dörrar, så att alla får njuta av doften av den blommar när man kommer till huset eller när du sitter nära ett öppet fönster. Grön buskage kan användas längs privatliv staket eller trottoarer för att ge gräsmattan ett färdigt utseende.

En viktig komponent i buske trädgårdsarbete är att välja rätt buskarna för marken i din trädgård. Skicka ett jordprov till ett län förlängning kontor eller det lokala universitetet hjälper dig att få en uppfattning om vad buskar frodas i mark, med minimal vård. Jämför denna lista för förteckningen över rekommenderade buskar du har fått från plantskolan eller lokala trädgårdsarbete klubb. Slutligen kan du välja bland buske namn som visas på var och en av listorna.

placering är också viktigt om din buske trädgårdsarbete ansträngningar att skapa ett landskap som är både snygg och praktisk. Ta dig tid att skissa en layout fram-och baksida varven, sedan avgöra om varje typ av buskar bör placeras. Tänk på att högre buskar fungerar bra längs stängslet linjer, lägga till privatliv till din trädgård. De buskar som används för att mjuka upp linjer av huset bör generellt vara kortare, vilket kommer att förhindra att äldre buskar ifrån täcker fönstren eller blockering gångvägar som leder till fram-och bakdörrar.

Var inte rädd för att blanda ihop lite med din buske trädgårdsskötsel. För blommande buskar, använda en blandning av ettåriga och perenner, vilket gör att du kan njuta av fräscha och väldoftande blommar året runt. På samma sätt, använda en blandning av evergreens med buskar som har olika färger av löv under hela året. Sorten kommer att lägga till visuella intresse för din landskapsskötsel och samtidigt låta din gård att ta en ny och fräsch som årstiderna växlar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.