Vilka är de bästa sätten att ta bort tapeten?

Det finns ett antal olika sätt att ta bort tapeten när inredde ett hem. Den bästa metoden beror oftast på vilken typ av tapet och hur länge den har limmats på väggen. Varmvatten ångor, kemiska lösningsmedel och torka peeling är alla möjliga sätt att undanröja tapeter.

Ett sätt att ta bort tapeter är med ett rengöringsmedel som kallas ett lösningsmedel, som mjukar upp och slappnar av lim som binder papper på väggen. Många människor lägger tvättmedel i varmt vatten, som de sedan använda till ytan. Detta hjälper till att lossa limmet så att tapeten lätt kan skalas bort. Alkohol eller vinäger kan också göra bra lösningsmedel, när till i en en-till-fyra förhållande till vatten. Andra föredrar att använda flytande sköljmedel eftersom det kan sprayas direkt på önskat område.

Ångkokare används också för att ta bort tapeter. Dessa apparater liknar järnen att jämna ut rynkor i kläderna. Ångfartyg koka vatten och släpp het ånga när den trycks bredvid en yta. När anbringas på en vägg, värmer ånga upp bakgrundsbild och lossar ahdesive. Utility knivar eller knivar kitt ibland behövs för att hjälpa lyfta hörn remsor av papper och skrapa bort fastnat bitar. En del använder handskar för att skydda händerna mot brännskador när man arbetar med ångfartyg att ta bort tapeter.

Metalliska tapet eller andra icke-porösa papper är ofta svårare att ta bort. Lösningsmedel ensam kan vara ineffektivt. I dessa fall kan en scoring verktyg, till exempel ett papper Tiger ® krävas. Efter tillämpning av lösningsmedel är skyttekung rullade över tapeten att nypa och riva tapet från väggen.

Även när tapeten har tagits bort, fläckar av limmade tapet får förbli fastnat på väggen. I de flesta fall kan de lätt tvättas bort genom ett gemensamt hushåll metod. Ett kök scrub och en hink full med varmt vatten brukar en bra och billig jobb. Eftersom processen för skrubbning av de extra lim ofta kan vara rörigt, men rekommenderas vanligtvis att golv och möbler i rummet täckas upp först.

Fler moderna tapeterna är ofta mycket lättare att ta bort eftersom den inte kräver några speciella lösningsmedel eller ånga. Det kan helt enkelt skalas av på en 45-graders vinkel genom att dra i en pappersremsa bakåt. Remsan bör komma rätt off, men om några bitar fastnar, varmvatten och en skrubb kan komma att behöva utnyttjas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.