Vilka är de bästa sätten att öka luftfuktighet?

Det finns många anledningar till varför du skulle vilja öka luftfuktigheten i ditt hem. I vissa fall kanske du vill fuktig luft så att dina växter kommer att frodas. Vid andra tillfällen kan du behöva ytterligare fukt i hemmet på grund av den torra huden. Lyckligtvis finns det flera sätt att öka luftfuktigheten i torra klimat, och göra ditt space mer bekväm för både dig och dina växter.

När det kommer till krukväxter är det viktigt att se till att de har den fukt som behövs för att förbli friska. Tillsammans med allmän växt vattning, kan det hända att imma växterna då och då ökar luftfuktigheten och bidra till att lindra vissa av torrhet som finns i ditt hem. Tänk på att det imma snabbt kan bli en daglig rutin. En bättre lösning är att investera i en liten luftfuktare och placera enheten i det allmänna området i din krukväxter. Detta kommer att minska den torra lite, och låt dina växter att njuta av både en rätt temperatur och grad av relativ fuktighet, utan att öka luftfuktigheten i hemmet.

Människor som använder värmekällor som element eller gaspannor utrymme upptäcker ofta att värmen som kommer från dessa enheter kommer att torka inuti luft mycket snabbt. För att sätta lite fukt tillbaka in i ditt hem kan du prova denna enkla knep för att öka luftfuktighet. Placera en liten behållare med vatten, ungefär storleken av en majonnäs burk lock, i närheten av värmekälla. Vattnet avdunstar och släppa en liten mängd fukt i luften. Detta är ofta tillräckligt för att förhindra att huden blir torr, men inte så mycket att ditt hem börjar ta på en tropisk känsla.

Det är också möjligt att köpa och installera luftfuktare som kan öka luftfuktigheten i hela hemmet. Många av värme-och kylsystem installeras i hemmen idag är någon typ av luftfuktare som automatiskt anpassar sig till förändringar i klimatet. Slutresultatet är att ditt hem alltid har den perfekta mängden fukt i luften för att hålla dig och dina krukväxter bekväm.

Om du inte har ett centralt luft system är det möjligt att köpa fristående enheter som kommer att sänka och höja luftfuktigheten i hemmet på ett löpande. Dessa enheter kontakten direkt i standard vägguttag, och kan placeras i en diskret platser runt huset. En fördel med att använda en eller två av dessa enheter är att man kan upprätthålla en högre luftfuktighet i rum där det finns växter, men har valt mindre fukt i andra delar av hemmet, t. ex. sovrum. Fristående luftfuktare som fungerar bra för en eller flera rum finns vanligen hemma och butiker trädgård, liksom många byggnader butiker utbudet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.