Vilka är de bästa metoderna för inomhus Vattning?

krukväxter kan lägga liv till ett hem på ett sätt som inte kan utföras på något annat sätt. För att få ut det mesta från både gröna och blommande växter, är det viktigt att vattna dem när och om det behövs. Lyckligtvis finns det flera olika strategier som kan ta bort gissningsleken från inomhus vattning och göra processen av vegetabiliskt bryr sig mycket enklare.

Ett sätt att inomhus vattna som fungerar med många typer av gröna växter som krukväxter träd eller murgröna kallas imma . Det innebär ingenting mer än att blanda vatten med en liten mängd av näringsämnen och placera blandningen i en sprayflaska. Genom att spraya näringsfattiga anrikat vatten direkt på bladen är det möjligt att mata anläggningen genom bladverket i stället för att riskera alltför vattna rötterna och orsakar anläggningen börja murkna.

Människor som inte vet hur ofta vattenväxter eller har problem att bestämma hur mycket vatten ska användas varje gång kan dra nytta av användningen av en vattning meter. Dessa mätare är enkel lampa formad enheter med en lång stjälk. Genom att fylla mätaren med vatten och försiktigt trycka stammen i jorden runt anläggningen är det möjligt att kontinuerligt ge näring för växten under flera dagar. När lampan är tom, helt enkelt fylla på med vatten och återlämna enheten till potten.

En annan metod att plantera vattning inomhus kallas automatisk vattning . Detta är en variant på några av bevattningssystem som används i växthus. I huvudsak gör detta tillvägagångssätt använder rör som går från en pott till nästa. Längs slangen är små grenar av rör som placeras på marken i närheten av varje växt i gruppen. Systemet är då att släppa en liten mängd vatten till varje anläggning i förutbestämda intervall. En inomhus bevattningssystem av denna typ är perfekt för alla som reser och vill komma hem till ett hus fullt av hälsa växter.

När husägare väljer att bygga ett litet växthus för blommor eller andra typer av växter, att skapa ett system dropp vattning är ofta en bra idé. Denna typ av inomhus bevattning kräver rinnande delar av röret ovanför det område där växterna odlas. Rörsystemet är perforerad på flera ställen längs röret, så att en liten mängd vatten att rinna sakta på växterna. Denna form av inomhus bevattning är relativt lätt att installera och kräver inget annat än en stadig tillförsel av vatten som förs genom röret vid en låg tryck.

Villaägare kan välja att använda de mest grundläggande av alla inomhus vattning tekniker, och använder en vattenkanna för att manuellt fukta jorden runt basen på varje anläggning. Människor som föredrar denna metod normalt upphäva en eller två perioder varje vecka för att kontrollera varje anläggning för torr jord och sedan vattna blommorna i enlighet därmed. Beroende på hur många krukväxter på sidan kan en process av denna typ ta allt från några minuter till en timme eller mer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.