Vilka är de bästa metoderna för att vattna träd?

Många planterar träd på gårdarna eller på sin fastighet på grund av deras estetiska överklagande skuggan de tillhandahåller, eller är ur en önskan att hjälpa miljön. Träd är en viktig del av jordens miljö, eftersom de filter kolmonoxid ur luften och släpp syre. Träd kräver också en hel del vård, i synnerhet när de planteras i områden som de inte är inhemska på. Vattning träd, i synnerhet är en viktig del av att ta hand om träd som träd, precis som människor, behöver vatten för att överleva. Det är nödvändigt att se till att träd, särskilt unga träd, får tillräckligt men inte för mycket vatten.

Träd lider många olika negativa effekter av brist på vatten. Deras blad börjar vissnesjuka och bli gula, och träden blir mer mottagliga för växtsjukdomar och angrepp från insekter. Som sådan vattna träd regelbundet är viktigt. Träden bör vattnas efter ett schema för att garantera att de alltid har tillräckligt med vatten. Att hålla ett sådant schema är en bra bevattning metod som garanterar, särskilt under torra tider, att träden har tillräckligt med vatten.

Den viktigaste aspekten för att vattna träd är att se till att trädets rötter får tillräckligt med vatten men inte för mycket. Vattning träd kan vara en långsam process, man måste se till att vattnet har tid att tränga in i marken. Slangar, vattning burkar, eller automatiska anordningar bevattning kan användas för vatten träden, vattnet ska fördelas jämnt runt basen av trädet så att det suger ner till rötterna. Om vattnet inte tränga in i marken och pooler runt basen av trädet, marken runt trädet är mättad med vatten och en bör upphöra vattning just träd. För mycket vatten kan vara skadligt för ett träd.

Det finns många olika metoder för vattning som kan användas för träd. Vattning burkar ger exakt kontroll över mängden använt vatten och är bra för användning med känsliga träd, men måste fyllas på ofta och kan vara obekvämt. Slangar ge stora mängder vatten och kan göra jobbet att vattna träd gå av ganska snabbt, men de kan vara för stark och kan skada unga träd eller översvämning sina rötter. Vissa slang bilagor är idealiska för bevattning träd, och ge en stadig mängd vatten som garanterar att trädet har tillräckligt att gå på utan översvämningar rötterna.

Sprinklersystem är effektiva alternativ för att vattna träd för att de kräver lite uppmärksamhet och tid. Man måste helt enkelt slå på dem och de kommer att ge en konstant tillförsel av vatten över ett område tills de är avstängda. De kan även sättas till en timer, som eliminerar nästan alla av arbetet. Droppbevattning, som sakta droppar vatten till rötterna av träd, är en mycket effektiv metod som tar lite arbete och garanterar en mycket jämn fördelning av vatten. Det kan dock bli mycket dyrt att införa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.