Vilka är de bästa metoderna för att vattna gräs?

Vattning gräs är ett mycket mer komplicerat än det verkar. De flesta husägare vill inte använda för mycket vatten, försumma att använda en effektiv mängd vatten kan vara lika skadlig. Som en allmän tumregel bör gräset vattnas varje vecka. Den mest effektiva metoden för att vatten gräs beror på vilken typ av gräs som du har.

Varmt väder gräs kräver ofta mer vatten än kall väderlek gräs. Den ständigt populära Bermuda gräs kommer snabbt brun under de varma sommarmånaderna om det inte är vattnas regelbundet. Den bästa typen av gräs att välja är ett gräs som frodas i synnerhet klimat. Medan vissa varmt väder gräs kan se bra ut, dessa typer tenderar att vara petiga. Om du inte är villig att spendera en stor del av tiden, och pengar på din gräsmatta, välja ett gräs som växer naturligt i din geografiska läge.

Där kommer någon typ av bevattning metod fungerar för alla gräsmattor. Oavsett om du väljer att använda en sprinkler eller ett bevattningssystem är upp till dig och din budget, men det viktigaste att komma ihåg är att hålla sig till en rutin. Vattning gräs hela tiden är mycket bättre än vattna den ibland.

Dessutom uppmärksamma den typ av jord du har. Vissa marktyper kommer att behålla vatten mycket bättre än andra, så detta är något att ha i åtanke om du planterar nytt gräs. De flesta experter är överens om att lerjord är den bästa typ av mark som ska användas. När du gör börjar vatten din gräsmatta, försöka komma ihåg att inte lägga för mycket vatten på en gång. Översvämningar din gräsmatta med vatten kommer helt enkelt att orsaka överflödigt vatten rinna av på ditt gräs.

För det mesta, vattning gräs kan lätt bli en del av din vecka hemma underhåll rutin. Om gräset verkar brunt, ringlad, eller om dina fotspår inte försvinner när du går på gräset, sedan är det dags att vatten din gräsmatta. Annars hålla sig till en regelbunden vattning rutin, och se till att gräset är vattnas när du är borta.

Lawn sprinkler är perfekta när de är knutna till en timer som automatiskt vatten gräset vid en viss tidpunkt varje dag. Likaså kommer en i jord gräsmattan bevattningssystem bevisa ansträngning när det gäller att vattna gräset, även om detta är ett kostsamt alternativ. Vattning gräs med en slang är inte lika effektivt som en sprinkler eller bevattning system, även om denna metod fungerar om vattnet är noggrant ut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.