Vilka är de bästa metoderna för Rose Vattning?

Det finns flera effektiva metoder för ökade vattning. Alla metoder som ger rosor tillräckligt med vatten, och är lätt för trädgårdsmästaren att upprätthålla är en bra metod. Rosor behöver mellan en och två inches (2,5-5 cm) vatten varje vecka för optimala förhållanden. Få områden får detta belopp konsekvent, så extra bevattning är nödvändigt. Förutom att förbättra utseendet på dina rosor, har tillräckliga vatten kommer att öka rosor "motståndskraft mot sjukdomar.

Det enklaste och billigaste metoden för steg vattning är att vatten med en vattenkanna. Problemet med denna metod är att det kan ta mycket tid, beroende på antalet plantor man har. Områden som får en del regn, men ändå behöver extra vattning kan hitta den här metoden passar.

En prisvärd och lättskött metod för steg vattning är att använda en soaker slang. En soaker slang ger ökade vattning utan trädgårdsmästaren kvar i närvaro. Det är också möjligt att spendera mer pengar på trädgården butiken och investera i ett markytan waterer eller ett dropp nivå bevattningssystem. Dessa är mycket dyrare alternativ, men är ett bra val för någon med begränsad tid.

Med tiden blir det lättare att avgöra om rosorna får tillräckligt med vatten, men en början kan det vara nödvändigt att hålla en skarp spade i marken i närheten av ökade anläggningen för att avgöra hur djupt vattnet har trängt in. Rosor växer bäst när deras rötter är mellan 12 och 18 inches djupt. Djup, steg grundlig vattning uppmuntrar denna, samtidigt som oftare uppmuntrar grunt vattning rötter som växer nära marken.

Oavsett vilken metod som valts för att vatten rosor, spendera tid observera växterna för att avgöra om de får rätt mängd vatten. Rosor som inte får tillräckligt med vatten har blad som är torra och som visas bräcklig. Rosor som får för mycket vatten har blad som gulnar och faller av.

Det finns inget schema för hur ofta vatten rosor. I områden med mycket vind och varmt väder, kan rosor kräver mer än två inches (5 cm) vatten en vecka. Om rosorna är mulched bör de inte kräva nästan lika mycket vatten. Oavsett vad vattning schema, vattna tidigt på dagen ger bästa resultat. På så sätt kan vattnet tränga in i jorden innan avdunstar i hettan på dagen, och allt vatten stänkte ut på bladen har en chans att torka innan kvällen. Blad som förblir blöt över natten är mycket mer benägna att utveckla svampsjukdomar än blad som är torra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.