Vilka är de bästa metoderna för Plant Vattning?

Droppbevattning är vanligtvis den bästa metoden för anläggningen vattning. Detta inkluderar vatten fönsterbrädan kärl samt för anläggningar i marken. Det är vanligtvis en lite mer komplicerad än andra metoder, men det oftast är mycket bättre för jordens hälsa än någon annan form av vegetabiliskt vattning.

Istället för att använda en sprinkler för att sprida vatten över anläggningar, dropp bevattning ske via ett plaströr med hål i den. Röret är ansluten till en vattentäkt och placeras antingen på marken eller under jorden, oftast i rötterna av anläggningen. En stor fördel med droppbevattning är att gödselmedel eller fungicider kan sättas i vattnet källa och då ges direkt i marken.

Det finns ett antal problem som vanligtvis förknippas med sprinkler eller burkar bevattning. Under de varma månaderna kan mycket vatten försvinner genom avdunstning, även om vattning sker på natten. Eftersom droppbevattning sker under ytan eller direkt på marken, ofta indunstning inte anses vara mycket av ett problem. Dessutom, om marken inte är frisk, vattnet vanligtvis inte dränera väl inte droppbevattning används. Genom att eliminera dessa faktorer, en odlare i allmänhet kan vara säkra på att de levererar en konsekvent mängd vatten på växter utan att slösa en enda droppe.

Trots att inrätta ett system för droppbevattning normalt kan vara relativt dyrt att installera, investeringen oftast kommer att ge utdelning både spara tid och i marken hälsa. Om inte mulching en hel trädgård, sprinkler så småningom kommer kompakt det övre skiktet av marken. Denna regel kommer att påverka dränering i det långa loppet.

Om det är täta rader av växter som behöver olika mängder vatten, kan det vara svårt att balansera vattna belopp med ett sprinklersystem. Med droppbevattning kan det vara lätt att till och med saker och ting. Bevattningssystemet vanligtvis kan kontrolleras av enskilda rad om det behövs.

Mindre system droppbevattning kan anslutas direkt till en vattentäkt, om de används i liten behållare trädgårdar, till exempel på en veranda. Plant vattning blir lika enkelt som att vrida en ratt. Tiden sparas från att byta till ett dropp system snabbt kan lägga upp. En enorm mängd ryggbesvär kan sparas och genom att inte behöva böja sig för vatten varje enskild anläggning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.