Vad bör jag veta om tobaksodling?

tobaksplantan har varit centrum för kontroversen i många år på grund av den ohälsosamma biverkningar relaterade till dess användning i rekreationssyfte. När folk hör ordet tobak /em>, tror de ofta av tobaksblad i sådana produkter som cigaretter eller cigarrer, eller till och tuggtobak, men tobaksplantan har många andra användningsområden. Det har använts i bekämpningsmedel, som en dekorativ blomma och i vissa läkemedel. Oavsett om det beror de höga kostnaderna för rekreation tobaksvaror eller andra orsaker, såsom insekticidverkan egenskaper växten har många individer börjat odla tobak i sina hem trädgårdar.

tobaksplantan är en medlem av Nightshade familjen Solanaceae, som omfattar andra vanliga trädgårdsväxter som tomater och äggplantor. Liksom de andra medlemmarna i familjen, tobaksodling kräver en investering i tid och omsorg. Tobak växer bäst i full sol och väldränerad jord. Andra villkor kan fungera, men man bör se till att marken tillräckligt dränerad av överflödigt vatten. Trädgård platser som är kända för att ha skadedjur såsom bladlöss, hornworms, budworms och nematoder bör undvikas av dem som vill plantera tobak, eftersom dessa insekter är en stor källa till problem för tobak växter.

Tobak frön brukar planteras i härdar, små inhägnader som låter sköra plantor skyddas från vind och skadedjur och ändå få luft, fukt och ljus. Tobak är en mycket härdig växt som kan överleva med omsorg i kallare klimat, och tider plantering variera efter region. När tobaksodling, är frön i allmänhet sått fyra till sex veckor före den sista frosten för säsongen. Tobak frön kräver att ingen jord placeras ovanpå dem, eftersom detta kan orsaka en försening i grobarhet.

Efter en till två veckor växterna bör börja groning, med vissa sorter tar längre tid att gro och vissa kräver mindre tid. Omkring tre veckor efter groning, tobak anläggningarna ofta är redo att transplanteras. Tobaksodling i krukor är ofta lättare, och det bör finnas en anläggning per medelstora potten. Om tobaken odlas utomhus bör dock växter placeras ca 2 meter (60,96 cm) till 3 meter (91,44 cm) mellanrum i rad och rader skall vara placerade cirka 3 meter (91. 44 cm) till 4 fot (1,22 m) ifrån varandra, om utrymmet tillåter.

Efter det är det hårda arbetet med tobaksodling över. Anläggningen skall hållas vattnas så att jorden är fuktig, men inte alltför översvämmade. Ogräs bör avlägsnas regelbundet så att tobaksplantan att suga upp alla de näringsämnen som det kan samla från den omgivande marken. Tunga grävning, markberedning, eller hackning bör undvikas när rensa ogräs på grund av arten av de grundläggande systemet för tobaksplantan. Tobak rötter ligger mycket nära ytan av jorden, och varje tunga rörelser kan skada dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.