Vad bör jag veta om Rengöring läder?

Det första man måste veta om rengöring läder är att det finns flera olika typer av läder, och vad som fungerar på en typ kanske inte fungerar på en annan. Färdigt läder som den som används i möbler, till exempel, kan rengöras med en mild tvål och vatten, medan oavslutade läder som mocka inte kan rengöras med vatten, eftersom de kan missfärga och spricka. Därför innan du rengör läder bör du bestämma vilken typ av skinn det är. Om den har en hög glans, till exempel, är det troligen klar, medan läder med en matt yta eller en grov textur är oavslutade. Alltid spot test rengöringsmedel före användning!

Alla typer av läder skall torkas av regelbundet med en mjuk trasa för att avlägsna damm och smuts innan de har en chans att bli invanda. Om en plats verkar, gnugga försiktigt med en konst gummi suddgummi kan ibland ta bort platsen. I fråga om mocka, en mockaborste kan användas för att borsta ur svåra fläckar, ibland i kombination med en mocka renare, en kommersiell produkt som är säker för användning på mocka.

Om du har en mer allvarlig färgning problem på färdigt läder, du måste ha sadel tvål. Saddle tvål är en speciell typ av tvål som har utvecklats för användning på sadlar, och förutom att vara säker på färdigt läder, kan den även användas på vissa typer av oavslutade läder också, men du bör alltid göra en spot test till check för färgning först. För att använda sadel tvål, fukta en trasa, doppa trasan i sadeln tvål, och arbeta upp ett lödder. När du har ett lödder, gnugga trasan i mjuka cirkulära rörelser på lädret, låt lödder torka, och torka av den med en ren torr trasa. Använd en annan ren torr trasa för att polera lädret, ta bort den sista av sadeln tvål och föra ut en naturlig glans.

När det gäller rengöring läder som inte är klar kan du använda sadeln tvål i ett kemtvätt, med en torr trasa i stället för en fuktig ett i det första steget, men tvålen kan färga läder. Saddle tvål bör också aldrig användas på mocka. Om en spot test på en dold del av läder visar en fläck, behöver du en läder rengöringsmedel. Många sko butiker och möbler säljer produkter för rengöring läder, och du bör ange behovet av en produkt som lämpar sig för oavslutade läder. Rengöring lösningar appliceras normalt med en mjuk torr trasa och sedan stativ bort, och de är ibland säljs i kit som innehåller allt du behöver.

Efter rengöring läder, kan det vara en god idé att arbete i en läder balsam. Läder är i grunden huden, och huden behöver återfuktas för att förhindra sprickbildning. Faktum är att vissa personer använder ett vanligt unscented fuktighetskräm på lädervaror, men du kan även använda hudkräm speciellt avsedd för skinn. Mink olja är en populär läder fuktgivande produkten och skor, är det möjligt att köpa en fuktkräm /waterproofer som håller skor i gott skick samtidigt som man fötterna förblir torra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.