Vad bör jag tänka när man målar ett rum?

Så den gamla färgen är att lära dig och att du får det kliar att måla det där rummet? Vad är några saker att tänka på när man målar ett rum?

Det första du ska tänka på, självklart, färg. Vilken färg? Vilken typ av finish? Många butiker som säljer färg har behållare urvalsstorlek så en köpare kan ha en egen färg blandad och kan sätta den på väggen för att se hur det kommer se ut. Detta är viktigt för att fastställa en slutlig färg, då en färg kan variera lite när den tillämpas jämfört med andra färg. Färg kan också ändras när dagsljuset förändringar i rummet, så att köparen måste följa färg under dagen och på natten när ljuset är på i rummet.

En färgens yta är också viktigt. År sedan målade de flesta människor deras vardagsrum rum med en platt färg. Denna typ av färg återspeglar inte ljus, men det inte heller tvätta dig. Ett färskare nyhet är äggskal finish. Denna färg har en viss glans, men inte märks. Det är också mycket lättare att rengöra än platta yta färg.

halvblank färg har en lyster, men är inte blankt. Denna färg tvättar lätt och är perfekt för trim arbete och väggar där fläckar är vanligare, som till exempel köket. Blank yta färg har en märkbar glans och tenderar att reflektera ljus. Medan alldeles blankt för en boyta, högblank färg fungerar bra i badrum och är också bra för trim och formning, igen eftersom det tvättar lätt.

Nästa punkt i beaktande när målningen ett rum är hur mycket färg att köpa. Varje färg behållare kommer att ha en guide om hur mycket yta en gallon som färg täcker. För att köpa korrekt behöver en målare att känna till rummets storlek. Området är listat genom att multiplicera längd gånger bredd (eller gånger bas höjd).

Till exempel om en vägg är nio fot (2,74 meter) hög och åtta fot (2,43 meter) bred, då ytan på den väggen är 72 kvadratmeter (cirka 21 kvadratmeter). Denna mätning fungerar fortfarande, även om muren bryts av fönster. Det är alltid bättre att köpa för mycket färg och har allt tonade samma färg på samma gång, än att köpa för lite och man måste våga nästa grupp som tonade en något annorlunda färg.

En gallon (3,7 liter) färg kommer vanligtvis att omfatta cirka 400 kvadratmeter eller 121 kvadratmeter, men detta kan variera beroende på väggen konsistens och färg konsekvens. Minst två lager av färg är oftast nödvändiga för att få en jämn färg, men om den nuvarande färgen är mörkare, kan fler behövas, eller konstnären kanske vill köpa primer och börja där.

Primer hjälper till att förbereda en vägg att acceptera måla, men det är oftast personliga preferenser om huruvida att använda en primer eller bara lägga till ett extra lager färg på en vägg. Ett undantag är när muren är mildewed eller har mögel. I så fall kommer en målare vill köpa en primer än dödar mögel och använda det under färgen, för att hålla mögel från att komma igenom de nymålade.

En målare behöver också tänka på leveranser när målningen ett rum. Han eller hon kommer att vilja dropcloths, för att hålla golvet rent, måla brickor, rullar med förlängare, ett par penslar, både smal och bred och målarens band, åtminstone. Beredning tar förmodligen så länge själva målningen, men tejpa upp rutorna och trösklar och runt armaturer kommer att löna sig på ett mer professionellt utseende resultat. Målaren kommer också vill någon form av färgborttagningsmedel, i samband med olyckor. De flesta butiker som säljer färg även säljer alla typer av målning leveranser.

Paint varierar i pris från $ 15 US dollar per gallon till över 30 dollar. Det beror på tillverkaren. Dock kommer en målare att belönas för sitt hårda arbete med ett inbjudande rum som ser ut som ny.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.