Vad bör jag tänka när man köper linoleum?

Linoleum har gjort en comeback under de senaste åren. Används kraftigt under 1950 och 60-talet, linoleum praktiskt taget försvunnit från marknaden när vinylen blev populär. Medan vinyl är billigare, den saknar den slitstarka egenskaper linoleum. Den största fördelen med linoleum som är tålig och lätt att rengöra, båda viktiga attribut i köket eller badrummet, där linoleum används främst.

Linoleum golv är ett utmärkt val för hushåll med barn, eftersom det är lätt att rengöra och resistent mot fläckar. Linoleum kräver nästan inget underhåll, är vattentät och kommer inte att repa även med tung användning. I själva verket är linoleum känd som "40 år golv" eftersom, minimalt underhåll, kan det hålla så länge. Detta är längre än de flesta golvmaterial än lövträ.

Linoleum är också det perfekta valet för den som söker ett miljövänligt material. Tillverkad av linolja, trämjöl och kork pulver, avger linoleum inga gaser och är biologiskt nedbrytbart, vilket gör den en av de grönaste golv alternativ som nu finns tillgängliga. Linoleum är också allergiframkallande, naturligt resistenta mot bakterier, och antistatisk, vilket innebär att den stöter bort damm och pollen. För personer med astma eller allergier, är linoleum en perfekt golv val. Linoleum är bättre lämpad för foajén område eller tvättstuga, eftersom det är nästan 100 procent vattentät och kan rengöras med fuktig uppsamlingsöverföringar ensam.

Linoleum finns i flera färger, mönster och stilar som passar alla inredningar. Det kan vara en perfekt mix och matcha lösning för att skapa ett vackert utseende för en bråkdel av priset. Om du älskar retro-look, är linoleum det perfekta valet, men företag är att komma på ny design för att göra linoleum ett modernt val också. Linoleum kan också målas, en stor fördel om du någonsin tröttnar på din nuvarande design och vill ha något annorlunda.

Linoleum är något dyrare än plastgolv och kräver speciell lim och verktyg för att installera. Många husägare föredrar att betala en professionell för att installera sitt linoleumgolv att undvika dyra misstag. Den andra nackdelen med linoleum är att det är svårt och dyrt att reparera om den blir skadad. Med ett minimum av vård, dock, linoleum kan senaste decennierna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.