Vad bör jag tänka när man köper en fläkt?

När du köper en fläkt, finns det flera saker du bör ta under övervägande. Det viktigaste när man köper en fläkt är där som det skall placeras. Om den kommer att användas i ett kontor, till exempel, kanske du vill köpa en liten fläkt som kan placeras på skrivbordet. Om du vill ha en fläkt som kan kyla ett helt rum, men du kan behöva köpa en större fläkt.

Det finns flera olika typer av fläktar att välja från när man köper en fläkt. Vissa, som rutan fans , är innesluten i en kvadrat och är tänkta att placeras på golvet. De är också ofta placerade i öppna fönster för att dra kalla luften inne eller hjälpa blåsa varm luft.

Box fans är bäst för att kyla den nedre halvan av ett rum. De kan också användas för att hjälpa torka ett golv efter uppsamlingsöverföringar eller sedan vatten spills ut oavsiktligt. Dessa fläktar bara blåser rakt framför sig.

En annan typ av fläkt är piedestal fläkten . Dessa fläktar är i allmänhet inneslutet i en cirkulär struktur och placeras på toppen av en lång, smal piedestal. Dessa fläktar är också vanligtvis kan rotera från sida till sida för att sprida den kylda luften som de skapar. När du köper en fläkt, är det viktigt att överväga hur högt från marken behöver du piedestal fläkten för att ge den största summan av klimatkontroll. Utbudet av rotation är också en viktig faktor när man köper en fläkt.

När du köper en fläkt för ett skrivbord, kan du köpa en mindre version av sockeln fläkten. Denna typ av fläkt fortfarande rotera från sida till sida, utan är en förkortad version avsedd att passa bekvämt på ett skrivbord. Andra skrivbordet fans omfatta mindre versioner av boxen fläkt eller små runda fans som inte släpps ut på toppen av en piedestal. I allmänhet gäller att ju större fläkten, desto mer cirkulation det kan ge.

När du köper en fläkt måste du även överväga hur hårt du måste fläkten blåsa. De flesta fans kommer med en mängd olika inställningar, med låg och hög inställning som vanligt. Vissa har också en medelhög inställning och även några inställningar i mellan. Generellt är det bäst att köpa en med minst två inställningar så att du lättare kan justera fläkten för att passa din komfort nivå.

Stil är en annan fråga när man köper en fläkt. Eftersom fläkten blir troligen en semi-permanent del i rummet under de varma månaderna är det mycket önskvärt att köpa en som passar din inredning. Du bör också kunna placera den någonstans som inte komma i vägen under dina dagliga aktiviteter. Därför storlek och övergripande form av fläkten finns andra faktorer att tänka på.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.