Vad bör jag tänka när man köper en Quilt?

ett täcke kan vara en bestående del av familjens arv, eller helt enkelt ett annat lager på sängen för en kall natt. Det finns flera saker att ta under övervägande när de köper ett täcke, inklusive dess avsedda användning och den person täcket är avsedd för. Det finns flera källor för quiltar inklusive hantverk mässor, varuhus och specialaffärer, och när du väl har bestämt vilken typ av täcke du vill kan du besöka som mest sannolikt att ge det åt dig. Craft mässor tenderar att funktionen handgjorda täcken skapats av konstnärer, medan ett varuhus kommer att lagra grundläggande maskintillverkade filtar som är funktionella, om än inte lika vacker.

Den grundläggande formen av ett täcke är två lager tyg sytt tillsammans med ett isolerande skikt av bomull, halm, fjädrar, eller någon annan hetta behålla material mellan dem. Hela quilt är täckt av ett intrikat sy mönster för att förhindra att fyllningen från klumpar, och mönstret för täcket vanligen dekorativa. De flesta quiltar är pusslas, vilket innebär att det översta lagret av tyget är tillverkat av många mindre bitar av tyg, sydde ihop till ett mönster. Ursprungligen var täcken gjorda av bitar av tyg, men de flesta moderna quiltar är speciellt utformade med särskild tyger för att skapa en bild eller övergripande mönstret.

Det första du bör tänka på när man köper ett täcke är funktionen. Några täcken är konstruerade enbart för dekorativa användning, och ska visas på en vägg från täcke stavar. Övriga lätta täcken är avsedda att användas som plädar och täcken, medan tjockare täcken kan utgöra en viktig lager isolering på sängen. Om du tänker att aktivt använda täcket, du borde få en som är tvättbart, och du kanske också vill överväga risken för allergier. Många människor är allergiska mot fjädrar och halm, och skulle inte uppskatta en gåva av ett täcke som orsakat en allergisk reaktion, täcken med bomull eller polyfill klappar är ett bättre val, och kommer att vara lättare att sköta. Dekorativa täcken, å andra sidan, kan göras med någon fyllning eller tyg,

och ibland helt fantastiska.

Du bör också välja mellan en hand eller maskintillverkade täcke. Handgjorda täcken kommer att kosta mer, eftersom hantverk personen kommer att få individuellt skära ut bitar av tyg och sydde ihop dem. Vissa quiltare använda symaskiner att göra sina täcken, men den totala täcket mönstret kommer fortfarande att vara unik, och utgör en väsentlig investering av tid. Ett handgjort täcke är den typ av gåva som kan föras vidare i generationer. En maskin som täcke använder ett generiskt mönster och är tillverkad helt av maskin i en fabrik. Dessa täcken är praktiska för att hålla folk varma, men är förmodligen inte uppskattad som handgjorda filtar.

Slutligen tycker om den övergripande färg och mönster. Täcken finns i ett brett spektrum av stilar från mycket enkel modern design till explosioner av färg som kan förvandla ett rum. Välj ett täcke mönster med omsorg, funderar på var täcket kommer att användas och det estetiska för den person du köper den för. Du kan också göra en del forskning om quiltblock de grundläggande rutor som används för att konstruera de flesta täcken. Ett antal traditionella mönster som Livets träd, klä av att klä på Paul, Log Cabin, Kansas Star, VINDSNURRA, och många andra kan göra upp kärnan i täcket design, om du hittar en som tilltalar dig, försök att hitta ett täcke som integrerar det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.