Vad är några olika isoleringsmaterial?

Människor har isolerande sina stallar sedan tidernas begynnelse. Det betydde inte om bosättning i fråga var en grotta, hydda, pionjär stugor eller moderna hem, var suget efter komfort avgörande. Vi vill hålla värmen på vintern och svalt på sommaren.

Tidigt isolermaterial som bestod av gräs, löv, halm, lera, eller till och med gamla kläder och tidningar. Alla former av isolering var bra, och husägare drog fördel av allt kan vara lätt tillgänglig för att plugga ett hål, fylla en spricka, eller förhindra en kall vind från vissla genom sovrummet. Funktionalitet var av långt större betydelse än estetik, effektivitet, eller energisparande.

I dagsläget har dock vi erbjuds en uppsjö av isoleringsmaterial. Vissa är väl beprövade och traditionella, och vissa produkter av avancerad teknik. Överraskande dock några av de tidigaste isoleringsmaterial är nu tillbaka på modet. Ofta ger de mycket goda resultat.

Mest isolering är beräknat med ett "R-faktorn. " Detta numeriska värdet betyder den termiska motstånd av en viss isolering. Med andra ord, ju högre R-faktor, "desto mer effektiva isoleringsmaterial kommer i form av innehav i värme. Till exempel, en struktur byggd helt av betong har vanligtvis ett utseende av R-1. En standard, trä byggda hem som har isoleras på lämpligt sätt kan genomsnitt från R-40 till R-50.

Det vanligaste isoleringsmaterial som används i dag är tillverkade av glasfiber. Denna form av isolering som köps i mineralullspackningarna eller band, och består av smält glas inlindade i mycket tunna fibrer och limmas ihop. Isoleringen värdet av glasfiber är mycket beroende på dess tjocklek. Till exempel fyra inches (10 cm) av glasfiber isolering kan ge ett värde på R-15. Hög densitet glasfiber isolering, om 12 inches (30 cm) tjocka, kommer att uppnå ett betyg på nästan R-40.

En annan av de mer populära isoleringsmaterial är polyuretanskum. Detta skum expanderar snabbt och hårdnar efter det har sprutats in i en tom väggar. När skummet har fastställt och botas, kan man uppnå en faktor på nästan R-6. 5 per tum (2,5 cm). Andra skum isolering finns, vissa är cementbaserade, men de är inte lika effektiva som det polyuretan sort.

En av de mer intressanta och miljövänliga isoleringsmaterial är hämtat från början av nittonhundratalet. Det finns ett växande antal hushåll som använder balar av halm som främsta isolering. Balarna staplas på en upphöjd grund och täcks med ett metallnät. I sin tur är det maskor täckt av gips, stuck, eller betong. Halm är också komprimeras under värme och högt tryck för att skapa prefabricerade isoleringsplattor.

I en tid av återvinning är cellulosa isolering visar ett alternativ också. Denna typ av isolering är i själva verket består av kasserade tidningar och kartong. Papperet är behandlat med olika kemikalier för att göra det resistent mot flammor och insekter, och injiceras vanligtvis i öppna väggen utrymmen via en våt-besprutning teknik. Dessutom är denim och andra fibrer bomull återvinns och används som isoleringsmaterial.

Nyckelordet att minnas med isolering är "effektivitet. " Varje grad av värme förvaras inuti översätter direkt i energihushållning, att inte tala om extra dollar på bankkontot.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.