Vad är en Electric tankless varmvattenberedare?

En elektrisk tankless varmvattenberedare är en enhet som kan värma vatten utan att använda en ackumulatortank att göra det. De kan också kallas instant varmvattenberedare, eftersom vattnet värms bara som det behövs. I vissa fall kan detta vara en kostnadsbesparing som oanvända varmvatten behöver inte ständigt vara värmas fram till användning. Den enda gången elementen arbeta i en elektrisk tankless varmvattenberedare är när det finns ett behov av att göra det.

För att kunna användas på ett sätt som är bekvämt för bad, eller effektivt för diskmaskiner, och andra typer av städning, måste vattnet värmas upp. I det förflutna, det enda sättet att göra det var att använda en traditionell varmvattenberedare, med en stor tank. Den elektriska tankless varmvattenberedare erbjuder nu ett fungerande alternativ. I de fall där det kanske inte lämpligt för alla användningsområden, kan den fortfarande användas i vissa situationer i ett hem.

Nyckeln till en elektrisk tankless varmvattenberedare är i värmeelementen inuti rören. De element som värms upp till en hög grad och direkt kontakt med vattnet, så att uppvärmning sker nästan omedelbart. Den mesta tiden finns det någon märkbar försening i vattnet som kommer ut ur en vanlig pipa, jämfört med en pipa som använder denna typ av värmare. I själva verket kommer det varma vattnet faktiskt ut mycket snabbare i de allra flesta fall, än med en traditionell varmvattenberedare. Detta beror på finns det ingen anledning att vänta på kallt vatten för att få spolas ut ur rören innan det varma vattnet börjar rinna.

I de flesta fall kan en elektrisk tankless varmvattenberedare ger varmvatten på en hastighet av mellan två och fem gallon (7. 5 till 19 liter) varje minut. Detta bör vara tillräckligt för nästan alla typer av konventionella duschar. Det bör också göra det möjligt att fylla i ett badkar utan alltför stora förseningar, men kanske inte riktigt lika snabbt som en traditionell varmvattenberedare.

Som med alla elektriska apparater, en elektrisk tankless varmvattenberedare måste vara korrekt installerat och i enlighet med lokala regler. På grund av att dessa värmare hantera både el och vatten är det särskilt viktigt att se till att installationen görs på rätt sätt. Helst ska en professionell elektriker anlitas för jobbet. De som försöker göra installationen utan rätt erfarenhet eller kunskap kan utsätta sig själva eller sina hem, i fara.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.